ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο μισό μειώνει τις πλαστικές συσκευασίες της η Unilever

Ο κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων Unilever θέλει να μειώσει στο ήμισυ τις νέες πλαστικές συσκευασίες του έως το 2025, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των καταναλωτών που ζητούν από τις πολυεθνικές να επιδείξουν οικολογική ευαισθησία.

Ο κολοσσός τροφίμων και καλλυντικών Unilever ανακοίνωσε σήμερα τη δέσμευσή του να μειώσει στο ήμισυ τις νέες πλαστικές συσκευασίες έως το 2025, απαντώντας στις αυξανόμενες πιέσεις των καταναλωτών προς τις πολυεθνικές εταιρίες σε ό,τι αφορά το περιβάλλον.

«Έως το 2025, η Unilever θα εγγυηθεί μια μείωση κατά το ήμισυ των πλαστικών συσκευασιών και θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται περισσότερες συσκευασίες πλαστικού από αυτές που κυκλοφορεί», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αγγλο-ολλανδικός όμιλος, της οποίας το χαρτοφυλάκιο έχει πάνω από 400 εμπορικά σήματα, μεταξύ των οποίων τα Knorr, Lipton, Magnum και Dove.

Ο όμιλος, του οποίου «το πλαστικό αποτύπωμα» είναι περίπου 700.000 τόνοι κατ’ έτος, θέλει να επιταχύνει τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού και να δώσει τέλος στην αυτόματη χρήση μεμονωμένων συσκευασιών για προϊόντα όπως τα παγωτά ή τα σαπούνια.

«Το πλαστικό έχει τη θέση του, αλλά όχι στο περιβάλλον. Δεν μπορούμε να μειώσουμε τα πλαστικά απορρίμματα παρά μόνο εάν ενεργήσουμε γρήγορα και λάβουμε δραστικά μέτρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Άλαν Τζόουπ. «Οφείλουμε να εισάγουμε νέα καινοτόμα υλικά συσκευασίας και να αναπτύξουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, όπως επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες», και αυτό με «μια άνευ προηγουμένου ταχύτητα και ένταση», πρόσθεσε σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι μεγάλες πολυεθνικές βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενη πίεση από τους καταναλωτές καθώς το θέμα του περιβάλλοντος καταλαμβάνει ολοένα και πιο σημαντική θέση στη δημόσια συζήτηση.

Δεκαεννέα επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι Unilever, Nestlé, Google και L'Oréal, παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο μια «συμμαχία» που δεσμεύθηκε να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα, κατά τη διάρκεια της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τεράστια οικολογική καταστροφή προκαλεί η παραγωγή φοινικέλαιου

Καταστροφική αποδεικνύεται η βιομηχανία του φοινικέλαιου καθώς ευθύνεται για την απώλεια τουλάχιστον του 39% των δασών στο νησί Βόρνεο, γνωστού για τη βιοποικιλότητά του, από το 2000 ως το 2018.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο ρυπαίνει ένα... t-shirt: Η βιομηχανία μόδας γίνεται οικολογική

Περισσότεροι από δύο τόνοι ενδυμάτων αγοράζονται ανά λεπτό μόνο στην Βρετανία, προκαλώντας την εκπομπή 50 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, που αντιστοιχεί σε ένα αυτοκίνητο που κάνει τον γύρο του κόσμου έξι φορές!
ΔΙΕΘΝΗ

Αιτούντες άσυλο απομακρύνθηκαν από υπερπλήρες κέντρο υποδοχής στην Ολλανδία

Σε αυτό το κύριο κέντρο υποδοχής της χώρας, ανταποκριτές του AFP είχαν δει χθες, Παρασκευή, εκατοντάδες αιτούντες άσυλο να κάθονται στο έδαφος κάτω από αυτοσχέδιες τέντες, κοντά σε μια σειρά βρώμικες χημικές τουαλέτες και χωρίς άλλο εξοπλισμό.