ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
centeno
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Σεντένο: Ύφεση 9% το 2020 δείχνουν οι εκτιμήσεις για την ευρωζώνη

Ακόμα και αν το 2012 υπάρξει ανάπτυξη, «θα συνεχίσουμε να είμαστε πίσω σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία», τόνισε ο Μ. Σεντένο, ξεκαθαρίζοντας ότι η απάντηση στην πανδημία παραμένει το κύριο μέλημα.

Ύφεση 9% το 2020 δείχνουν οι εκτιμήσεις για την οικονομία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogoup, Μάριο Σεντένο, κατά την τελευταία του συνέντευξη Τύπου. 

Ακόμα και αν το 2012 υπάρξει ανάπτυξη, «θα συνεχίσουμε να είμαστε πίσω σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία», τόνισε ο Μ. Σεντένο, ξεκαθαρίζοντας ότι η απάντηση στην πανδημία παραμένει το κύριο μέλημα και βρίσκεται στα δημοσιονομικά. 

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχουν σχέδια για στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και το 2021. 

Στη συνέχεια, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου για την εκλογή στη θέση του προέδρου του Eurogoup

«Όλοι οι υποψήφιοι ήταν πολύ έμπειροι. Ο Πασκάλ θα είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος του Eurogroup, δεν έχω καμία αμφιβολία», δήλωσε. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε ετοιμότητα η ευρωζώνη για πιθανό οικονομικό πλήγμα του κοροναϊού

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ενεργήσουν με συντονισμένο τρόπο αν ο κοροναϊός αποδειχθεί κάτι περισσότερο από προσωρινό σοκ για την ευρωπαϊκή οικονομία.