ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Πού θα πάνε φέτος διακοπές οι Ιταλοί τουρίστες

Μεγάλο έδαφος χάνει η Μ. Βρετανία από τους φετινούς προορισμούς των Ιταλών που όσοι φύγουν στο εξωτερικό θα προτιμήσουν ασφαλείς προορισμούς. Πόσοι θα έρθουν στην Ελλάδα.

Σύντομες διακοπές στη χώρα τους αποφάσισαν να κάνουν φέτος οι Ιταλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών και τουριστικών ενώσεων της χώρας, τα οποία επεξεργάσθηκε το δημοσκοπικό ινστιτούτο Swg.

Το 50% των Ιταλών που θα πάνε διακοπές δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από τον τόπο διαμονής του για περισσότερο από μία εβδομάδα. Σχεδόν το 40%, δε, θα «αποδράσει» από τις πόλεις για μόλις τέσσερις ημέρες. Επιβεβαιώνεται, επίσης, η τάση που είχε εκδηλωθεί στις αρχές Ιουνίου, με το 93% των Ιταλών να δηλώνει ότι πήγε ή θα πάει διακοπές εντός εθνικών συνόρων.

Οι περισσότεροι τυχεροί που θα μπορέσουν, έστω και για λίγες ημέρες, να ξεκουραστούν εκτός σπιτιού προτιμούν τη θάλασσα της Σικελίας, της Απουλίας και τα εντυπωσιακά θέρετρα της Τοσκάνης. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Βενετία και η Νάπολη -με τα σχεδόν αμέτρητα αριστουργήματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής- φέτος επιλέγονται μόνο από το 15% των Ιταλών.

Για το 7% του συνόλου, το οποίο αποφάσισε να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, η Ελλάδα παραμένει κύρια επιλογή. Οι πιο «δυνατοί» προορισμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των ενώσεων καταναλωτών και τουρισμού, είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία.

Τέλος, φέτος χάνει πολύ έδαφος η Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις προτιμήσεις των Ιταλών ανεβαίνει σημαντικά η Αυστρία, η οποία θεωρείται και ασφαλέστερος προορισμός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας από τις ΗΠΑ σκοτώθηκε από κεραυνό στο ηφαίστειο Αίτνα

Αμερικανός τουρίστας από το Τέξας, περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε από κεραυνό ανεβαίνοντας σε απαγορευμένη περιοχή στην Αίτνα, Σικελία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η L’Agenzia di Viaggi Magazine προβάλει την Σύρο ως ταξιδιωτικό προορισμό

Η Σύρος αποσπά διεθνή προβολή μέσω αφιερώματος του ιταλικού περιοδικού L'Agenzia di Viaggi Magazine, το οποίο την παρουσιάζει ως καλλιεργημένο, αυθεντικό προορισμό πολιτισμού, με έμφαση στην αρχιτεκτονική, τα σοκάκια και τη γαστρονομία της.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σύρος: Η αγαπημένη των ξένων ταξιδιωτών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Η Σύρος εντυπωσιάζει διεθνή μέσα από Αυστραλία, Γερμανία και Ιταλία για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, το πάντρεμα παραδοσιακού και μοντέρνου, τις όμορφες πόλεις και παραλίες, αλλά και τον εναλλακτικό της χαρακτήρα.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Διευρύνεται η ελληνοϊταλική στρατηγική συνεργασία

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, παρέστη στον εορτασμό των 80 χρόνων της Ιταλικής Δημοκρατίας, δηλώνοντας τη σημασία της Ελληνοϊταλικής συνεργασίας και μεταφέροντας ευχές της κυβέρνησης και του λαού μας προς την Ιταλία.