Φώτο: Shutterstock

Κινεζική εταιρεία συζητά με 4 χώρες για την ανάπτυξη νέου εμβολίου

Πιθανό να ξεκινήσει πολύ σύντομα η τρίτη φάση των δοκιμών για το φάρμακο κατά του κορονοϊού με την εταιρεία να προγραμματίζει την συμμετοχή 40.000 ατόμων στις δοκιμές.

Η κινεζική εταιρία ανάπτυξης εμβολίων CanSino Biologics βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία για την έναρξη της Φάσης ΙΙΙ των δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει, κατά της COVID-19.

Η επιτυχία της Κίνας στη μείωση των μολύνσεων της COVID-19 έχει καταστήσει δύσκολη τη διεξαγωγή δοκιμών εμβολίων σε μεγάλη κλίμακα, ενώ μέχρι σήμερα, μόνο μερικές χώρες έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν. Η φάση ΙΙΙ των δοκιμών είναι πιθανό να αρχίσει «πολύ σύντομα» και η εταιρία προγραμματίζει την επιλογή και συμμετοχή 40.000 ανθρώπων στις δοκιμές.

Σε κινεζικές εταιρείες και ερευνητές έχει επιτραπεί να δοκιμάσουν οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού σε ανθρώπους στην Κίνα και στο εξωτερικό, κάτι το οποίο δίδει στην Κίνα ένα σημαντικό προβάδισμα στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 559.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανοίγουν και πάλι πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα στο Πεκίνο

Αφού μειωθεί το επίπεδο συναγερμού, θα ανοίξουν και πάλι πάρκα, τουριστικά αξιοθέατα, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και μουσεία, ωστόσο θα επιτρέπεται να δέχονται μόνο τους μισούς επισκέπτες απ’ ό,τι συνήθως.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία εμβόλια για τον κορονοϊό στην τρίτη φάση δοκιμών στην Κίνα

Ο Κινέζος πρέσβης στη Γερμανία απέρριψε την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να θεωρηθεί η Κίνα υπεύθυνη για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως
ΔΙΕΘΝΗ

Τα κρούσματα στο Πεκίνο θα καταγράψουν απότομη, σύμφωνα με Κινέζο ειδικό

Το Πεκίνο δεν οδεύει προς ‘σαρωτικό’ lockdown, σε αντίθεση με τις πρώτες προσπάθειες που έγιναν στην Ουχάν όταν δεν ήταν γνωστά πολλά πράγματα για τον ιό, δήλωσε ειδικός στην Εθνική Επιτροπή Υγείας.