ΓΔ: 2628.43 -0.85% Τζίρος: 62.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:40:32
Αεροπορικό δυστύχημα συντρίμμια

Αεροσκάφος cargo συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο στη Λειψία

Αεροσκάφος cargo της DHL συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο μετά την απογείωση από τη Λειψία και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Αννόβερο. Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και την ανεύρεση ύποπτου αντικειμένου στον διάδρομο.

Ένα αεροσκάφος cargo της DHL συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο στον αέρα, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Λειψίας στη Γερμανία. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να κατευθυνθεί άμεσα προς το αεροδρόμιο του Αννόβερου, όπου πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, διεξάγεται έρευνα για ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης του αεροδρομίου της Λειψίας. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και οδήγησε σε προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων στο αεροδρόμιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Drone ανάγκασε κλείσιμο του αεροδρομίου Βερολίνου για 45 λεπτά

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Βερολίνου λόγω drone, με διακοπή πτήσεων για 45 λεπτά. Πτήσεις εκτράπηκαν σε Δρέσδη και Λειψία. Φέτος, έχουν καταγραφεί 28 θεάσεις drones, οι περισσότερες στη Γερμανία.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διεθνείς πτήσεις ακυρώνονται λόγω νέων κυρώσεων των ΗΠΑ

Λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων, πολλές ιρανικές εταιρείες ανέστειλαν διεθνείς πτήσεις. Παράλληλα, αεροσκάφος της Mahan Air προσγειώθηκε στην Κίνα, η οποία χαρακτήρισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ παράνομες.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια, πάνω από 60 εκατ. επιβάτες

Τα ελληνικά αεροδρόμια σημείωσαν ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 8μηνο του 2026, ξεπερνώντας προσδοκίες. Η Ελλάδα παραμένει ισχυρός και ασφαλής τουριστικός προορισμός, με τη ζήτηση να ξεπερνά το 2025 και νέο ρεκόρ να αναμένεται.
Κουνούπι στο δέρμα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τρίτος θάνατος από ελονοσία στη Φρανκφούρτη χωρίς ταξίδι

Τρίτος θάνατος από ελονοσία καταγράφηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με τις αρχές να μιλούν για σπάνιο ξέσπασμα λόγω αερομεταφορών. Τα θύματα δεν είχαν ταξιδέψει ή εργαστεί στο αεροδρόμιο.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί ακυρώθηκε ο mega-διαγωνισμός για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πιο κοντά στην προοπτική ενός νέου δεύτερου τέρμιναλ έρχεται το αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την αλλαγή στρατηγικής για την επέκταση της δυναμικότητας. Επενδύσεις 950 εκατ. ευρώ ως το τέλος της δεκαετίας.
Κεντρικός πύργος αεροδρομίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΑΑ: Αύξηση 4,5% στην επιβατική κίνηση το α' εξάμηνο, πάει πίσω η επέκταση

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε άνοδο 4,5% στην επιβατική κίνηση το πρώτο εξάμηνο του 2026, φτάνοντας τα 15,8 εκατ. επιβάτες, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 2,8% λόγω έκπτωσης στο Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών.