ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σφύρα δικαστηρίου

ΗΠΑ: Σε δίκη ο φερόμενος δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ μετά από απόφαση δικαστή

Δικαστής στη Γιούτα αποφάσισε την παραπομπή του Τάιλερ Ρόμπινσον, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, σε δίκη, εκτιμώντας πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Δικαστής στη Γιούτα έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να προσαχθεί σε δίκη ο φερόμενος ως δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Ο Τάιλερ Ρόμπινσον, 23 ετών, αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου εφόσον καταδικαστεί για τη δολοφονία, η οποία σημειώθηκε με πυροβολισμό στον λαιμό του θύματος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε πανεπιστημιούπολη τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ο δικαστής Τόνι Γκραφ, λαμβάνοντας υπόψη τον φάκελο της υπόθεσης και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τις δύο πλευρές, ανακοίνωσε στο ακροατήριο την απόφαση για παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη. Η απόφαση ελήφθη μετά από προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, όπου υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των επιχειρημάτων τόσο από την κατηγορούσα αρχή όσο και από την υπεράσπιση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούσα αρχή προσκόμισε μηνύματα στα οποία ο ύποπτος φέρεται να ομολογεί το έγκλημα σε φίλους του. Η υπεράσπιση αμφισβήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία, εστιάζοντας κυρίως στην αξιοπιστία του DNA που συνέδεσε τον κατηγορούμενο με το όπλο του εγκλήματος.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Τάιλερ Ρόμπινσον δήλωσε αθώος, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Έρικα Κερκ, εκπροσωπώντας την οικογένεια, ανέφερε μέσω X πως «η σημερινή απόφαση, σχεδόν έναν χρόνο αφού μας πήραν τον Τσάρλι, αποτελεί σημαντικό βήμα στην επιδίωξη της οικογένειάς μας να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτόν».

Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ είχε προκαλέσει ισχυρές πολιτικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Ο 31χρονος διαμορφωτής της κοινής γνώμης ήταν επικεφαλής της Turning Point USA, της μεγαλύτερης οργάνωσης νεολαίας της αμερικανικής δεξιάς, η οποία είχε στηρίξει δυναμικά τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο Τσάρλι Κερκ ήταν γνωστός ως χριστιανός εθνικιστής, υπερασπιστής της παραδοσιακής οικογένειας και επικριτής της κοινότητας ΛΟΑΤ+ και των διεμφυλικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο P. Diddy μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Ο P. Diddy, καταδικασμένος για σεξουαλικές επιθέσεις, μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Πενσιλβάνια από το Νιου Τζέρσεϊ, μετά από δημοσιεύματα για συμπλοκή και ειδική μεταχείριση. Στη νέα φυλακή κρατούνται περίπου 1.000 άτομα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χωρίς ζωντανή μετάδοση η εκτέλεση του δράστη στη Φορτ Χουντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση του άνδρα που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες. Η εκτέλεση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να παρευρεθούν αν το επιθυμούν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αγανάκτηση Τραμπ για τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ εξέφρασε ξανά τη δυσαρέσκειά του που δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, επικρίνοντας την επιλογή της Νάβι Πιλάι και χαρακτηρίζοντας το βραβείο «ντροπιασμένο» λόγω αποφάσεων που, όπως είπε, προσβάλλουν τη δημοκρατία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν σχολίασε το σχέδιο εκτέλεσης σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τραμπ δεν σχολίασε δημόσια το πρωτοφανές σχέδιο ζωντανής μετάδοσης της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα στο Φορτ Χουντ. Εγκρίνοντας την εκτέλεση, είπε πως «θα αποδώσουμε τελική δικαιοσύνη».