ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου

Ρωσική επιδρομή στην Οδησσό: Χτύπημα σε πολυκατοικία, 8 τραυματίες

Ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε πολυώροφη πολυκατοικία στην Οδησσό, με οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σ. Λισάκ. Παράλληλα, έκρηξη ακούστηκε στο Κίεβο, όπου συνεχίζονται τα ρωσικά πλήγματα.

Αεροπορική επιδρομή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έπληξε πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη της Οδησσού, ουκρανικό λιμάνι με στρατηγική σημασία στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο Σερχίι Λισάκ, στρατιωτικός περιφερειάρχης της περιοχής, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι άκουσε έκρηξη στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, όπου συνεχίζονται τα ρωσικά πλήγματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Κατάσχεση ρωσικού πλοίου έπειτα από αίτημα Ουκρανίας

Οι νορβηγικές αρχές κατάσχεσαν το ρωσικό πλοίο Professor Molchanov στο Σβάλμπαρντ μετά από αίτημα της Naftogaz, εφαρμόζοντας απόφαση που υποχρεώνει τη Ρωσία να πληρώσει 4,22 δισ. δολάρια για παράνομη κατάσχεση στην Κριμαία.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσική επικράτηση θα ενισχύσει αυταρχικούς ηγέτες, λέει ο Πιστόριους

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας προειδοποίησε ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ενθάρρυνε τους αυταρχικούς ηγέτες παγκοσμίως και τόνισε πως μόνο ο Πούτιν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο, αλλά δεν το επιδιώκει.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται άδεια στην Ουκρανία για παραγωγή πυραύλων Patriot

Οι ΗΠΑ συζητούν με την Ουκρανία τη δυνατότητα να κατασκευάζει η ίδια πυραύλους Patriot, αλλά η υλοποίηση αυτού του σχεδίου δεν είναι άμεση, καθώς απαιτείται πολυετής διαδικασία και κατασκευή εργοστασίων, δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο.
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Δεν αλλάζει στάση για τα ρωσικά περιουσιακά, λέει ο ΥΠΕΞ

Το Βέλγιο εμμένει στην αντίθεσή του για χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας, όπως επανέλαβε ο ΥΠΕΞ Μαξίμ Πρεβό, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εμπεριέχει μια τέτοια κίνηση.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει αντιαεροπορικά για Ουκρανία και περιορισμούς σε βίζες Ρώσων

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε «κρατική τρομοκρατία» την επίθεση με drone στη Λειψία που αποδίδεται στη Ρωσία και δήλωσε πως η ΕΕ σύντομα θα στείλει περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα για την ενίσχυση της Ουκρανίας.