ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:55:20
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΕ: Καμία θέση για εξύμνηση εγκληματιών πολέμου σε υποψήφια χώρα

Η ΕΕ ξεκαθαρίζει πως ο εκθειασμός εγκληματιών πολέμου, η άρνηση γενοκτονίας και ο αναθεωρητισμός δεν έχουν θέση στην Ένωση ή σε υποψήφιες χώρες, όπως η Σερβία, δήλωσε εκπρόσωπος με αφορμή την κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς.

Τη σαφή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον «εκθειασμό» εγκληματιών πολέμου επανέλαβε εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες, με αφορμή την κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς στη Σερβία. Όπως σημείωσε, τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες της ΕΕ ούτε με τις επιδιώξεις χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτήν.

Ο εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ τόνισε ότι «ο εκθειασμός εγκληματιών πολέμου, η άρνηση της γενοκτονίας και ο αναθεωρητισμός (...) δεν έχουν θέση στην ΕΕ ούτε στις χώρες που είναι υποψήφιες για ένταξη», όπως η Σερβία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Επίτροπος Κος: Δεν χωρά εξύμνηση του Μλάντιτς στην ΕΕ από Σερβία

Η Μάρτα Κος τόνισε ότι η εξύμνηση εγκληματιών πολέμου αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και δεν έχει θέση στην ΕΕ ή σε χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη, αναφερόμενη στον Ράτκο Μλάντιτς που πέθανε στη Χάγη σε ηλικία 83 ετών.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ στην παρουσίαση τόμου για τα 50 χρόνια ΕΣΔΑ και 75 χρόνια Συμβούλιο Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας θα παραστεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα χαιρετίσει την παρουσίαση τόμου για τα 50 χρόνια Ε.Σ.Δ.Α. και τα 75 χρόνια Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για πρώην ευρωομάδα Ταυτότητα & Δημοκρατία από το Ευρωκοινοβούλιο

Έρευνες στην ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε η ευρωπαϊκή εισαγγελία, σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Οι Πατριώτες, όπου ανήκει πλέον το Εθνικός Συναγερμός, αποστασιοποιούνται πλήρως από την υπόθεση.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Έτοιμη να δράσει αν πλατφόρμες μεταδώσουν ζωντανά εκτέλεση ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ψηφιακές πλατφόρμες να μην μεταδώσουν ζωντανά την εκτέλεση του Νιντάλ Χασάν στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να προβάλλονται δημόσια στην Ευρώπη.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Να προστατεύσει η ΕΕ το ΔΠΔ μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Το Βέλγιο ζήτησε από την ΕΕ να προστατεύσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, με τον ΥΠΕΞ Πρεβό να τις καταδικάζει έντονα. Ανησυχία εξέφρασε και ο Νορβηγός ΥΠΕΞ για την επέκτασή τους.