ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Έκρηξη στην Υεμένη

73 τραυματίες σε επιθέσεις της Ανσαραλά Υεμένης στη Σαουδική Αραβία

Επιθέσεις των Χούθι από την Υεμένη στη Σαουδική Αραβία προκάλεσαν 73 τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, κυρίως σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές. Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί με αντίποινα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, με επιθέσεις του υεμενίτικου κινήματος Ανσαραλά, γνωστού και ως Χούθι, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της στρατιωτικής συμμαχίας υπό το Ριάντ, που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 73 πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Τα πλήγματα είχαν στόχο πολιτικές και ενεργειακές υποδομές σε διάφορες πόλεις, όπως η Άμπχα, η Χαμίς Μουσάιτ, η Τζαζάν και η Νατζράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τούρκι αλ Μάλκι, ο οποίος δημοσιοποίησε σχετική ανακοίνωση στα αγγλικά και τα αραβικά μέσω της πλατφόρμας X.

Ο υποστράτηγος Μάλκι υπογράμμισε ότι λαμβάνονται «όλα τα μέτρα» και πως θα ακολουθήσουν «όλες οι απαραίτητες ενέργειες» για την ανταπόδοση στις πηγές της απειλής και την εξουδετέρωση του κινδύνου που αντιπροσωπεύουν οι επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Χτυπήματα Ανσαραλά σε αεροδρόμιο Ριάντ και διυλιστήριο ARAMCO στη Σ. Αραβία

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν επιθέσεις με drones και πυραύλους σε στόχους στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Ριάντ, διυλιστηρίου της ARAMCO και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νότο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Στρατιωτικές επιχειρήσεις για ανάκτηση εδαφών από τους Χούθι

Ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της Υεμένης, Ρασάντ αλ Αλιμί, ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη περιοχών υπό τον έλεγχο των Χούθι, με στόχο την αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Δέσμευση υπεράσπισης της Σαουδικής Αραβίας «μέχρι τέλους»

Το Πακιστάν δηλώνει ότι θα στηρίξει τη Σαουδική Αραβία «μέχρι τέλους», ενόψει της αύξησης των επιθέσεων Χούθι, με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων να τονίζει τη δέσμευση για διπλωματική και φυσική στήριξη.
Θωρακισμένα οχήματα Υεμένης
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Βομβαρδισμοί από Σ. Αραβία μετά από επίθεση ανταρτών στη Μέκκα

Το κίνημα Ανσαραλά στην Υεμένη κατήγγειλε δεκάδες σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς, μετά από επίθεση με drone στη Μέκκα που αρνήθηκαν οι αντάρτες, ενώ κέρδισε στρατιωτικό έδαφος καταλαμβάνοντας τη δυτική ακτή και το στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ.