Φωτο: Shutterstock

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Σήμερα ανακοινώνουμε την επιτυχία των ΗΑΕ στη λειτουργία του πρώτου στον αραβικό κόσμο πυρηνικού ενεργειακού αντιδραστήρα για ειρηνικούς σκοπούς», ανέφερε ο εμίρης του Ντουμπάι.

Την πρώτη μονάδα στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπάρακα, έθεσαν τη λειτουργία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εμίρης του Ντουμπάι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την επιτυχία των ΗΑΕ στη λειτουργία του πρώτου στον αραβικό κόσμο πυρηνικού ενεργειακού αντιδραστήρα για ειρηνικούς σκοπούς», ανέφερε ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, προσθέτοντας ότι τα πυρηνικά καύσιμα φορτώθηκαν με επιτυχία στην πρώτη από τις τέσσερις μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δρομολόγιο Ντουμπάι - Άρης φέτος για το πρώτο αραβικό διαστημικό σκάφος

Το Hope, το οποίο θα έχει το μέγεθος και το βάρος ενός αυτοκινήτου, αποτελεί την προσπάθεια των Εμιράτων να αποκτήσουν - με τη βοήθεια ξένων εταίρων - διαστημική τεχνολογία ανάλογη με αυτήν της Ινδίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε άδεια λειτουργίας του πρώτου αραβικού πυρηνικού σταθμού

Η Nawah Energy Company, που ιδρύθηκε το 2016, θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση των τεσσάρων αντιδραστήρων που θα έχει ο σταθμός του Μπαρακέχ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η παρουσία drone διατάραξε τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι

Δύο πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι σήμερα αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν την πορεία τους και να κατευθυνθούν σε άλλο αεροδρόμιο λόγω της "ύποπτης δραστηριότητας" ενός drone στην περιοχή.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα Εμιράτα εντάσσονται στο στόλο των ΗΠΑ για την προστασία του Κόλπου

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν, μετά τη Σαουδική Αραβία, ότι θα συμμετάσχουν στον ναυτικό στρατιωτικό συνασπισμό που έχει δημιουργηθεί υπό τις ΗΠΑ με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.