ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Έκρηξη στην Ουκρανία

Ρωσία: Αυξάνει τις επιθέσεις στο Κίεβο λόγω ουκρανικών drones στις εκλογές

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα εντείνει τα πλήγματα κατά του Κιέβου ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις με drones κατά τις εκλογές, τονίζοντας ότι θα στοχεύσει στρατιωτικούς στόχους με όπλα ακριβείας και κατηγορώντας την Ουκρανία για παρεμπόδιση εκλογών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα «εντείνει» τις επιθέσεις της κατά του Κιέβου, ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που σημειώθηκαν στη διάρκεια των ρωσικών βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο τόνισε ότι «σε απάντηση στις επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον πολιτικών στόχων σε ρωσικό έδαφος, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους βομβαρδισμούς τους χρησιμοποιώντας όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Κίεβο», ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιχειρεί να «εμποδίσει τη δημοκρατική έκφραση της βούλησης του ρωσικού λαού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα και ρωσικά χτυπήματα σε Κίεβο-Οδησσό

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 35 ουκρανικά drones κοντά στη Μόσχα και άλλα 40 στην Τούλα, ενώ ξεκινά η τριήμερη ψηφοφορία των ρωσικών εκλογών, με τον νικητή να θεωρείται σχεδόν βέβαιος το κόμμα του Πούτιν.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνός πρωθυπουργός: Ρωσικές υβριδικές επιθέσεις με drones και πυραύλους

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε στη Βουλή πως οι πληροφορίες δείχνουν πως η Ρωσία σχεδιάζει υβριδικές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία, όπως η Πολωνία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις

Η Ρωσία έπληξε με πυραύλους και drones το Κίεβο και άλλες πόλεις τη νύχτα, τραυματίζοντας πάνω από 20 άτομα. Πολωνία σήκωσε μαχητικά και ανέστειλε πτήσεις σε αεροδρόμια λόγω ρωσικής επίθεσης κοντά στα σύνορά της.
Πολωνικό F-16
ΔΙΕΘΝΗ

Μαχητικά Πολωνίας σηκώθηκαν λόγω ρωσικών drones στην Ουκρανία

Η Πολωνία απογείωσε στρατιωτικά αεροπλάνα λόγω ρωσικών χτυπημάτων με drones στην Ουκρανία και εξέδωσε αεροπορικό συναγερμό σε ανατολικές περιοχές. Τα αεροδρόμια Λούμπλιν και Ρζεσζόφ ανέστειλαν τις πτήσεις προσωρινά.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί σε ρωσική επίθεση κοντά στη Μολδαβία

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες μετά από επίθεση ρωσικών drones σε συνοριακό φυλάκιο Ουκρανίας-Μολδαβίας τη νύχτα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Οδησσού Όλεχ Κίπερ. Οι πληροφορίες θεωρούνται ακόμη προκαταρκτικές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, απαντά στον Ζελένσκι

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την προειδοποίηση Ζελένσκι για τα ουκρανικά drones «κρατική τρομοκρατία» και απείλησε με αντίδραση. Τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται με «τρομοκράτες», αλλά ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή για ειρήνη και διάλογο.