Φώτο: Shutterstock

Πάνω από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ βρέθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών καθώς διαμορφώθηκε στο 10,2% από 11,1% που ήταν τον Ιούνιο.

Αν και τον Ιούλιο επιβραδύνθηκε η επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας από το lockdown, δημιουργήθηκαν 1,763 εκατ. θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια του μήνα ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία Εργασίας οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν έρχονται να προστεθούν στα 4,791 εκατ. νέες θέσεις εργασίας που υπήρξαν τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανακτηθούν 1,60 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε επίσης τον Ιούλιο στο 10,2% από το 11,1% που βρίσκονταν τον Ιούνιο, ξεπερνώντας και σε αυτό τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο οτι το ποσοστό ανεργίας θα βρεθεί στο 10,5%.

Η αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας συνέβη εξαιτίας του δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού που εξαπλώθηκε από τις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του μήνα, οδηγώντας πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινώσει οτι θα ισχύσουν στην επανεκκίνηση των οικονομιών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ