Φώτο: ΑΠΕ

Νέο γερμανικό «όχι» για την υποδοχή 500 προσφύγων από την Ελλάδα

Το υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας εμπόδισε την υλοποίηση προγράμματος της τοπικής κυβέρνησης του κρατιδίου της Θουριγγίας που ήθελε να υποδεχθεί 500 πρόσφυγες από ελληνικά νησιά.

Η Θουριγγία δεν θα υποδεχθεί τελικά 500 πρόσφυγες από τα υπερπλήρη προσφυγικά νησιά, όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel σε άρθρο για το πάγωμα την τελευταία στιγμή του προγράμματος υποδοχής προσφύγων στη Θουριγγία από το ομοσπονδιακό υπ. Εσωτερικών και συγκεκριμένα τον υπουργό Χορστ Ζεεχόφερ.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας εμπόδισε την τοπική κυβέρνηση Αριστεράς-Σοσιαδημοκρατών- Πρασίνων να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος υποδοχής προσφύγων, που η ίδια είχε αποφασίσει. Σε επιστολή του υφυπουργού Εσωτερικών Χανς Γκέοργκ Ένγκελ προς τον υπουργό Μετανάστευσης της Θουριγγίας Ντιρκ Άνταμς, αναφέρεται ότι «δεν πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις» και γίνεται επίκληση του άρθρου 23 του νόμου περί χορήγησης άδειας παραμονής, βάσει του οποίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού υπ. Εσωτερικών.

Το Spiegel στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το υπ. Εσωτερικών είχε ήδη απαγορεύσει και στο κρατίδιο του Βερολίνου να δεχθεί 300 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά. Όσο για την αντίδραση της Θουριγγίας «ο Ντιρκ Άνταμς από τους Πρασίνους δηλώνει απογοητευμένος και προτίθεται να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης Ζεεχόφερ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ