ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Έκκληση Αιγύπτου για αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί, τονίζοντας την ανάγκη αυτοσυγκράτησης και πολιτικής λύσης στην κρίση της Μέσης Ανατολής, αναφέρει το ΥΠΕΞ Καΐρου.

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Μπαντρ Αμπντελάτι, και του ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου στο Κάιρο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, επισημάνθηκε η ανάγκη όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αναζητήσουν πολιτική λύση στην κρίση, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Καζέμ Γαριμπαμπαντί τόνισε ότι η Τεχεράνη διατηρεί το δικαίωμα να αμυνθεί, μετά τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο νησί Κεσμ τη νύχτα που πέρασε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσολαβητές Κατάρ στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις Ιράν-ΗΠΑ

Καταριανοί μεσολαβητές συναντήθηκαν στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Άραγτσι, συζητώντας προσχέδιο συμφωνίας Ιράν-ΗΠΑ. Ο Τραμπ από Ουάσιγκτον εκτιμά ότι το Ιράν επιδιώκει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Κατάρ στην Ντόχα

Τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Ντόχα μεταξύ Ιρανών και Καταρινών μεσολαβητών για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μετά τις απειλές Τραμπ για νέες επιθέσεις και σκληρή απάντηση από το Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πρόοδος με ΗΠΑ μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι της Τεχεράνης

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η πρόοδος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ εξαρτάται από την κάλυψη επτά ιρανικών όρων, τονίζοντας ότι η τακτική του «καρότου και μαστίγιου» δεν αποδίδει απέναντι στο Ιράν.
USS Gunston Hall πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Σημάδια επανεκκίνησης των αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών στο Ιράν, παρότι η στρατιωτική λύση θεωρείται δύσκολη και για τις δύο πλευρές. Η σύγκρουση περιορίζεται στη θάλασσα, με αποκλεισμούς και ελέγχους σε στρατηγικά σημεία.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση ΥΠΕΞ Αραγτσί στην Αίγυπτο για τον πόλεμο Υεμένης

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί προειδοποίησε την Αίγυπτο να μην αναμειχθεί στη σύγκρουση της Υεμένης, τονίζοντας στην Al-Iraqiya ότι η Αίγυπτος έχει εμπειρία και πρέπει να αποφύγει τη σύρραξη. Η ψηφοφορία για στρατιωτική υποστήριξη αναβλήθηκε.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.