ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ερντογάν: Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με το Reuters ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πώς η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στις δραστηριότητες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο ή σε ότι αφορά τα πολεμικά σκάφη που το επιτηρούν.

«Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στην περιοχή. Και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «η εύρεση κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει καλά νέα και για τη Μεσόγειο. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στη Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

Μάλιστα ο Ερντογάν χαρακτήρισε μάλιστα «άχρηστη πράξη» την αεροναυτική άσκηση που ανακοίνωσε η Αθήνα, τονίζοντας ότι αυτή η πράξη θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή.  Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το τουρκικό ναυτικό δεν θα υποχωρήσει, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι σπέρνει το χάος στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η Αθήνα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει Navtex στις περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι η ελληνική Navtex θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή ναυσιπλοΐα όλων των πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πώς η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στις δραστηριότητες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο ή σε ότι αφορά τα πολεμικά σκάφη που το επιτηρούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Αμφισβητεί τη νέα παλαιστινιακή διοίκηση για τη Γάζα το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε αντιρρήσεις για τη σύνθεση της παλαιστινιακής επιτροπής διοίκησης της Γάζας, η οποία ανακοινώθηκε από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία, και δεν συντονίστηκε με το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προσκαλεί τους Ερντογάν και Σίσι στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον Ερντογάν, προσκαλώντας τον ως ιδρυτικό μέλος στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα. Ο Τραμπ θα προεδρεύει, ενώ συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι Τουρκίας, ΗΠΑ και Βρετανίας.
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία, διάλογος μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης στη Βουλή τόνισε πως η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν τίθεται σε διάλογο με την Τουρκία, απορρίπτοντας κατηγορίες για υποβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι στις γειτονικές χώρες του Ιράν για επιθέσεις από τις ΗΠΑ

Ανησυχία επικρατεί σε χώρες του Κόλπου, Πακιστάν και Τουρκία για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση και αύξηση μεταναστευτικών ροών λόγω πιθανών ιρανικών αντιποίνων στην περιοχή.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Η Τουρκία καθοριστικός σύμμαχος για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γερμανός υπ. Άμυνας τόνισε τον ζωτικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Έμφαση δόθηκε στη σημασία της Τουρκίας στη νότια πτέρυγα ενόψει της Συνόδου στην Άγκυρα.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία εξετάζει τη χρήση βίας κατά συμμαχίας υπό κουρδική ηγεσία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική επίλυση στη Συρία, αλλά προειδοποίησε πως η χρήση βίας από τη Δαμασκό είναι πιθανή μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Χαλέπι που οδήγησαν σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.