ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Μπορέλ: Oι ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν διαφανή έρευνα για την υπόθεση Ναβάλνι

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κυρίου Ναβάλνι».

Την καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει ότι «τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από το νοσοκομείο Charité - Universitätsmedizin στο Βερολίνο δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σιβηρία. Είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό του Charité - Universitätsmedizin για τη μεταχείριση του κ. Ναβάλνι και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση».

Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κυρίου Ναβάλνι. Είναι επιτακτική ανάγκη οι ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι χωρίς καθυστέρηση. Ο ρωσικός λαός, καθώς και η διεθνής κοινότητα, ζητούν τα γεγονότα πίσω από τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις ΚΕΕΕ Βρυξελλών ενόψει της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας

Η ΚΕΕΕ πραγματοποίησε θεσμικές επαφές στις Βρυξέλλες (9-10/9), ενισχύοντας την παρουσία της στα ευρωπαϊκά όργανα ενόψει της ελληνικής Προεδρίας. Την εκπροσώπησαν ο Αρ. Μπασδάνης και η Λ. Τσαλταμπάση.
Βάλντις Ντομπρόβσκις οικονομολόγος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντομπρόβσκις: Η έλλειψη αποθήκευσης ΑΠΕ αυξάνει αστάθεια και κόστος

Η έλλειψη ευελιξίας αυξάνει την αστάθεια τιμών και το κόστος στο ενεργειακό σύστημα, τόνισε ο Επίτροπος για το Σχέδιο Ανάκαμψης, απαντώντας σε ερώτηση για τις χαμηλές επιδόσεις της Ελλάδας στην αποθήκευση ενέργειας.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη-Προέδρου Ρουμανίας για ανάπτυξη και ενέργεια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας και συζητώντας τη διεύρυνση συνεργασίας σε επενδύσεις, εμπόριο και ενέργεια.
Γαλλική οικονομία νόμισμα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάλλοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για την κρίση στην οικονομία

Ο Υπ. Οικονομίας Λεσκίρ προειδοποίησε για αναιμική ανάπτυξη 0,5% το 2026 στη Γαλλία, με υψηλό δημόσιο χρέος και αβεβαιότητες λόγω διεθνών εξελίξεων. Παρά αυτό, τόνισε πως η Γαλλία δεν κινδυνεύει να γίνει «Ελλάδα».
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ενάντια στην άνοδο της Ακροδεξιάς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ στη Βουλή, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών αλληλεγγύης απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς και για ισχυρό κράτος πρόνοιας, υγείας και ασφάλειας.