ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bike
Shutterstock

Απίθανο να σταματήσει ο κορονοϊός το Tour de France

Ο Γάλλος υπ. Αθλητισμού υποστήριξε ότι παρά τα αυστηρά μέτρα ο διάσημος ποδηλατικός γύρος στη χώρα του θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Οι πιθανότητες να μην ολοκληρωθεί το «Tour de France» λόγω της πανδημία του  κορονοϊού είναι πολύ μικρές, όπως  δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.

«Σε κάθε θέμα, είτε πρόκειται για το Tour είτε για οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμoζόμαστε, να είμαστε σε θέση να παίρνουμε αποφάσεις ανάλογα με την κατάσταση», δήλωσε ο Μπλανκέ σε δημοσιογράφους πριν από το πρώτο στάδιο της διοργάνωσης. «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και εδώ, αλλά φυσικά ελπίζω ότι δεν θα γίνει και νομίζω ότι δεν θα γίνει επειδή οι διοργανωτές του Tour έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι πιθανότητες του γύρου να μην φτάσει στο Παρίσι είναι πολύ μικρές.»

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, ρίχνοντας μια απειλητική σκιά στο κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός των τριών εβδομάδων που ξεκινά εννέα εβδομάδες αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές το Σάββατο θέσπισαν αυστηρότερους κανονισμούς για αποκλεισμούς από την περιοδεία σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού.

Αποφάσισαν ότι μια ομάδα θα πρέπει να αποσυρθεί εάν δύο ή περισσότερα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων των  αθλητών και του προσωπικού υποστήριξης, εξεταστούν θετικοί, δήλωσαν οι διοργανωτές του αγώνα το Σάββατο.

Μέχρι τώρα ο φετινός αγώνας λειτουργούσε σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), σύμφωνα με τις οποίες οι ομάδες θα έπρεπε να αποκλειστούν εάν δύο ή περισσότεροι αθλητές  εάν ήταν θετικοί την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινάει από αύριο ο εμβολιασμός σε όλους άνω των 55 ετών στη Γαλλία

Από τις 19 Μαρτίου η Γαλλία προβλέπει τη χορήγηση του εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε αυτούς που είναι άνω των 55 ετών, έπειτα από σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβων αίματος σε εμβολιασθέντες.