Φώτο: Shutterstock

Πιθανή συγχώνευσή τους εξετάζουν UBS και Credit Suisse

Η «ένωση» μεταξύ UBS και Credit Suisse προβλέπεται να συνοδευθεί και με περικοπές θέσεων εργασίας, μεταξύ 10% και 20% του εργατικού δυναμικού.

Την πιθανότητα να προχωρήσουν σε συγχώνευση εξετάζουν οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse, μία κίνηση που εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του ιστολογίου Inside Paradeplatz, ο πρόεδρος της UBS Άξελ Βέμπερ και ο ομόλογός του στην Credit Suisse, Ουρς Ρόνερ, εξετάζουν το επονομαζόμενο project Signal, που προβλέπει τη συγχώνευση μεταξύ των δύο χρηματοπιστωτικών ομίλων. Ο κ. Βέμπερ συζήτησε την ιδέα με τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών, Ούλι Mάουρερ, με αρκετές πιθανότητες μιας συμφωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών, πάντως, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα. 

Το σίγουρο είναι ότι οι τράπεζες της Ευρώπης δέχονται αρκετές πιέσεις για μεγαλύτερη συγκέντρωση μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς η ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική και τα αρνητικά επιτόκια συνθέτουν ένα περιβάλλον προκλήσεων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Οι ισπανικές CaixaBank και Bankia ανακοίνωσαν προ ημερών ότι εξετάζουν την πιθανότητα συγχώνευσης.

Η «ένωση» μεταξύ UBS και Credit Suisse προβλέπεται να συνοδευθεί και με περικοπές θέσεων εργασίας, μεταξύ 10% και 20% του εργατικού δυναμικού, ποσοστό που ισοδυναμεί με 15.000 εργαζομένους παγκοσμίως, αναφέρει η Inside Paradeplatz.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Credit Suisse, προχωρά σε στρατηγικές αλλαγές

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 24% στα 1,16 δισ. ελβετικά φράγκα (1,27 δισ. δολάρια). Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μια παγκόσμια μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο κατασκοπείας οδήγησε σε παραίτηση τον CEO της Credit Suisse

Μετά από 20 χρόνια ο Τόμας Γκοτστάιν θα είναι ο πρώτος Ελβετός που βρίσκεται στην κεφαλή της Credit Suisse Καθώς ο ο Τιτζάν Τίαμ παραιτήθηκε ύστερα από το σκάνδαλο κατασκοπείας πρώην στελεχών της τράπεζας.