ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:48 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια η πλειοψηφία των Γερμανών

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 87%, τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο ελληνικό καταυλισμό της Μόριας.

To 87% των πολιτών τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Mόριας. Περίπου οι μισοί από αυτούς θέτουν όμως ως προϋπόθεση να υπάρξει πανευρωπαϊκή κατανομή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 87%, τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο ελληνικό καταυλισμό της Μόριας. Το 43% εξ αυτών είναι της γνώμης ότι η Γερμανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να δεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια. Το 44% πιστεύει όμως ότι οι πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό θα πρέπει να γίνουν δεκτοί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν σε μια πανευρωπαϊκή κατανομή τους. Ο ένας στους δέκα τάσσεται απολύτως κατά της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια.

Η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Πρασίνων και του κόμματος της Αριστεράς υποστηρίζουν την άνευ όρων υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια. Οι υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών προτιμούν την υποδοχή τους στην Γερμανία ως μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) είναι μοιρασμένοι στο θέμα αυτό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν το (ακροδεξιό) κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD): οι μισοί ψηφοφόροι του AfD θα υποστήριζαν την υποδοχή ως μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Τέσσερις στους δέκα υποστηρικτές του AfD δεν θέλουν να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες από τη Μόρια στη Γερμανία σε καμία περίπτωση.

Ελαφρά άνοδος των Πρασίνων και της Αριστεράς, ελαφρά πτώση SPD και FDP, στασιμότητα για συντηρητικούς και AfD

Εάν οι ομοσπονδιακές εκλογές διεξήγοντο την ερχόμενη Κυριακή, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα ελάμβαναν το 36% των ψήφων (αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη δημοσκόπηση του ARD). Οι Πράσινοι θα αναδεικνύονταν σε δεύτερη ισχυρότερη δύναμη με 20% (+1%), ενώ το 16% (-1%) θα επέλεγε το SPD και το 10% το AFD (αμετάβλητο ποσοστό). Η Αριστερά θα ελάμβανε το 8% (+1%) των ψήφων και το FDP 5% (-1%). Συνολικά, ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης και Σοσιαλδημοκρατών θα συγκέντρωνε το 52% των ψήφων.

Τα δύο τρίτα τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου με περιορισμένο αριθμό θεατών

Αυτή τη φορά, το ARD συμπεριέλαβε επίσης και το ερώτημα εάν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα πρέπει να διεξάγονται με ή χωρίς θεατές. Σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο τρίτα των Γερμανών (το 63%) θέλουν να διεξαχθούν ξανά αγώνες στο γήπεδο με περιορισμένο όμως αριθμό οπαδών. Το 7% τάχθηκε υπέρ των γεμάτων σταδίων και το ένα τέταρτο (το 23%), προτιμά ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς θεατές στα στάδια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στο Ανόβερο 31 άρρωστα προσφυγόπουλα από υπερπλήρεις ελληνικούς καταυλισμούς

Τον Μάρτιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να δεχτεί 243 άρρωστα παιδιά, τους γονείς και τα αδέλφια τους στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας. Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει δεχτεί 465 πρόσφυγες, εκ των οποίων 99 άρρωστα παιδιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκλήσεις στη Γερμανία να σταματήσει τις απελάσεις μεταναστών

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έχει ανακοινώσει πως δεν σχεδιάζει να σταματήσει τους επαναπατρισμούς των προσφύγων παρά την πανδημία ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.