ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Μπ. Τζόνσον βλέπει ως επενδυτικό παράδεισο την Βρετανία στην μετά Brexit εποχή

Ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως θα στοχεύει να φέρει μια νέα εποχή ευκαιριών μετά το Brexit και η Βρετανία θα γίνει η πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα ότι θέλει να κάνει τη Βρετανία την πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου, υποσχόμενος να φέρει μια «νέα εποχή ευκαιριών» μετά το Brexit.

«Στοχεύουμε να φέρουμε μια νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα» δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ενώ υπερασπιζόταν τη νέα νομοθετική ατζέντα του μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα της συντηρητικής κυβέρνησής του ξεδιπλώνει το «όραμα ενός ανοικτού, παγκοσμίου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο».

Ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε πως θέλει η Βρετανία να εξελιχθεί σε μια «οικονομία υψηλών μισθών, χαμηλής φορολογίας… (που θα είναι) το καλύτερο μέρος για να επενδύσεις, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσεις οικογένεια και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο».

«Και χωρίς να είμαι σοβινιστής ή ασεβής προς οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, από πολλές απόψεις αυτή η χώρα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς και να βρίσκεται, το καλύτερο μέρος στη Γη» σημείωσε απευθυνόμενους στους Βρετανούς βουλευτές, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν απέρριψε την αισιοδοξία του Τζόνσον για τη μετά το Brexit Βρετανία, τονίζοντας πως τα ίδια τα νούμερα της κυβέρνησης «καταδεικνύουν πως μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα προκαλούσε ένα σχεδόν 7% πλήγμα στην οικονομία, ενώ μια ήττα χωρίς συμφωνία θα κατάφερε ένα πλήγμα 10%».

«Αυτές μου φαίνονται ευκαιρίες χωρίς τις οποίες θα μπορούσαμε σίγουρα να ζήσουμε» υπογράμμισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.

Για μία ακόμη φορά σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς μια συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Britain, Bretania, EU, Evropaiki Enosi, Brexit, Fishing, Psaria
ΔΙΕΘΝΗ

Brexit: Το 57% των Βρετανών θέλουν την επανένταξη στην ενιαία αγορά

Μεγάλο ποσοστό των Βρετανών θέλει η χώρα τους να έχει στενότερους δεσμούς με την ΕΕ και σε αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία τόσο εκείνων που τάχθηκαν υπέρ της εξόδου όσο και εκείνων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής, στο δημοψήφισμα του 2016.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα προ Brexit επίπεδα θέλει να μειώσει τη μετανάστευση η Βρετανία

Τον Ιούλιο, το Λονδίνο ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους μετανάστες που φθάνουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ζητούν άσυλο, ανεξάρτητα από τους λόγους που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Ευθύνες στο Brexit για τις αυξήσεις τιμών «ρίχνουν» οι ερευνητές

Σύμφωνα με μελέτη από τον Ιανουάριο 2022 ως το Μάρτιο 2023, η τιμή των προϊόντων τροφίμων, τα οποία ήταν εκτεθειμένα στο Brexit, αυξήθηκαν κατά περίπου 3,5 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από αυτά που δεν ήταν. 
ΔΙΕΘΝΗ

Η συμφωνία για το Brexit απειλεί τη βρετανική βιομηχανία αυτοκινήτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία καλεί την κυβέρνηση να επιδιώξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επέκταση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα για την προμήθεια ανταλλακτικών μέχρι το 2027, αντί, όπως προβλέπεται, του 2024.
Rishi Sunak, Vretania, Britain, Great Britain
ΔΙΕΘΝΗ

Το στοίχημα του Σουνάκ για το εμπόριο με την ΕΕ στη μετά Brexit εποχή

Το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού δίνει τη δυνατότητα στη Βρετανία να αποτρέπει την εφαρμογή νέων νόμων της ΕΕ σε προϊόντα στη Βόρεια Ιρλανδία και στοχεύει να αποκλιμακώσει τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά το Brexit.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι σημαίνει η συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας σχετικά με το εμπόριο μέσω Β. Ιρλανδίας

Λονδίνο και Βρυξέλες, μετά από πολλές και σκληρές διαπραγματεύσεις πριν από περίπου τρία χρόνια, κατέληξαν σ' αυτή τη λύση για να μην επιβληθούν «σκληρά» σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.