Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Κάλεσμα του πρωθυπουργού για την επίτευξη των οικονομικών στόχων

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε μεγαλύτερες προσπάθειες για την υλοποίηση των κεντρικών στόχων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης την ώρα πάντως που ο δείκτης των τιμών παραγωγού κατέγραψε ετήσια μείωση 1,2%.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κάλεσε χθες για περισσότερες προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση κεντρικών στόχων για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Με δεδομένη τις πολύπλοκες καταστάσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η κινεζική οικονομία διατήρησε σε γενικές γραμμές την σταθερότητά της μέσα στο 2019, με σταθερή πρόοδο να καταγράφεται στις δομικές αλλαγές, αλλά και την συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, δήλωσε ο Λι στην διάρκεια ενός συμποσίου, με την συμμετοχή τοπικών περιφερειακών διοικήσεων.

Ετήσια μείωση 1,2% κατέγραψε ο δείκτης των τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο

Την ίδια ώρα πάντως, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα που καταγράφει το κόστος της τιμής των αγαθών στην γραμμή παραγωγής των προϊόντων κατέγραψε ετήσια μείωση 1,2% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατική Υπηρεσία της Κίνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ