ΓΔ: 817.79 1.89% Τζίρος: 58.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:33:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Κάλεσμα του πρωθυπουργού για την επίτευξη των οικονομικών στόχων

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε μεγαλύτερες προσπάθειες για την υλοποίηση των κεντρικών στόχων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης την ώρα πάντως που ο δείκτης των τιμών παραγωγού κατέγραψε ετήσια μείωση 1,2%.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κάλεσε χθες για περισσότερες προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση κεντρικών στόχων για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Με δεδομένη τις πολύπλοκες καταστάσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η κινεζική οικονομία διατήρησε σε γενικές γραμμές την σταθερότητά της μέσα στο 2019, με σταθερή πρόοδο να καταγράφεται στις δομικές αλλαγές, αλλά και την συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, δήλωσε ο Λι στην διάρκεια ενός συμποσίου, με την συμμετοχή τοπικών περιφερειακών διοικήσεων.

Ετήσια μείωση 1,2% κατέγραψε ο δείκτης των τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο

Την ίδια ώρα πάντως, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα που καταγράφει το κόστος της τιμής των αγαθών στην γραμμή παραγωγής των προϊόντων κατέγραψε ετήσια μείωση 1,2% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατική Υπηρεσία της Κίνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kina-diodia
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά διόδια στην Κίνα για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση

Να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να δημιουργήσουν υποδομές παροτρύνει τις τουριστικές περιοχές το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Πάνω από 200 εκατ. οι οδηγοί που καταβάλλουν διόδια ψηφιακά στην Κίνα.