ΓΔ: 892.92 -0.09% Τζίρος: 29.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην τελική ευθεία η κρατικοποίηση της Alitalia

Προχωράει το σχέδιο εθνικοποίησης της Alitalia καθώς εγκρίθηκε η δημιουργία νέας εταιρείας που θα στεγάσει τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής.

Το πράσινο φως από την κυβέρνηση της Ιταλίας πήρε η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε και αναμένεται να στεγάσει τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας Alitalia που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση προχωρεί με το σχέδιο για την εθνικοποίηση της εταιρείας.

Το σχέδιο εθνικοποίησης, το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολιτικών συγκρούσεων, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι υπουργοί Βιομηχανίας, Μεταφορών και Εργασίας υπέγραψαν αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ το διάταγμα για την ίδρυση της νέας εταιρείας. «Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι.

Η Alitalia έχει περάσει 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ τα προβλήματα έχουν οξυνθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού που έχει προκαλέσει καταστροφές στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία καθώς η επιβατική κίνηση έχει εξαϋλωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ