Φωτο: Shutterstock

Δασμούς έως 48% στο κινεζικό αλουμίνιο επιβάλλει η ΕΕ

Οι δασμοί θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την Τετάρτη και θα ισχύσουν ως την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγει η ΕΕ που αναμένεται να συμβεί τον Απρίλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει δασμούς έως 48% σε εισαγωγές ελασμάτων αλουμινίου από την Κίνα εν μέσω έρευνας που κάνει για το αν τα κινεζικά προϊόντα πωλούνται σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές. Η εφημερίδα της ΕΕ ανέφερε χθες, Πέμπτη, ότι οι δασμοί, οι οποίοι θα κυμαίνονται από 30,4% έως 48%, θα ισχύουν από την Τετάρτη. Οι δασμοί αυτοί θα ισχύουν έως την ολοκλήρωση της έρευνας που αναμένεται τον Απρίλιο. Τότε, η ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς για πέντε χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει την εμπορική πολιτική των 27 χωρών της ΕΕ, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο έρευνα για τα προϊόντα αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως στις μεταφορές, τις κατασκευές και τα ηλεκτρονικά έπειτα από ένσταση του κλαδικού ευρωπαϊκού συνδέσμου European Aluminium. O κινεζικός σύνδεσμος μεταλλουργιών χαρακτήρισε αβάσιμη την ένσταση.

Οι δασμοί θα ανέλθουν στο 30,4% για την Guangdong Haomei New Materials και την Guangdong King Metal Light Alloy Technology, ενώ θα φθάνουν στο 38,2% για τη Press Metal International. Για άλλες «συνεργαζόμενες» εταιρείες οι δασμοί θα είναι 34,9% και για τα υλικά από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες θα ανέλθουν στο 48%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βέμπερ: Να απαγορευθούν από την ΕΕ οι εξαγορές ευρωπαϊκών εταιρειών από κινεζικές

Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει με συντονισμένο τρόπο και να βάλει τέλος σε αυτό το "κινεζικό ταξίδι για ψώνια". "Πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού ξένων υπηκόων από την Κίνα

Η Κίνα έδωσε το πράσινο φως να απογειωθεί το αεροπλάνο από την πόλη Ουχάν και να επιστρέψουν οι 100 Βρετανοί και Ευρωπαίοι υπήκοοι που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη που βρίσκεται υπό καραντίνα λόγω του κοροναϊού.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ:Ανησυχίες για στρεβλώσεις από την συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Η ΕΕ θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) εάν η προκαταρκτική συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον οδηγήσει σε «στρεβλώσεις» σε βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών.