ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παίρνει αναβολή η έναρξη της νέας Κομισιόν

Με τρεις νέους υποψηφίους να υπολείπονται για τις θέσεις των Επιτρόπων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επιτρέψει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αναλάβει καθήκοντα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να επιτρέψει στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου, ένα μήνα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, ενώ τρεις χώρες δεν έχουν προτείνει ακόμη νέους υποψηφίους, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κοινοβουλίου, Ζομ Ντους.

«Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να ψηφίσει εγκαίρως για να επιτρέψει στη νέα Επιτροπή να ξεκινήσει τις εργασίες της την 1η Δεκεμβρίου, ζητεί τον ταχύ διορισμό των τριών νέων επιτρόπων», δήλωσε ο Ντους.

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε η αίτηση της υποψηφιότητας της Γαλλίδας Σιλβί Γκουλάρ για τη θέση της Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά, προκαλώντας πλήγμα στο κύρος του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η ίδια δεν κατάφερε να πείσει τα μέλη της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου ότι δεν χρησιμοποίησε έναν βοηθό που της είχε παραχωρήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προσωπική της δουλειά σε μια αμερικανική ομάδα σκέψης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν στοχεύει στην εξασφάλιση του εμβολιασμού όλων των Ευρωπαίων

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως η ΕΕ στοχεύει να διασφαλίσει ένα χαρτοφυλάκιο με ποικιλία εμβολίων από διαφορετικές εταιρείες. Συζητήσεις με Pfizer/BioNTech για περισσότερες δόσεις.