Φώτο: Shutterstock

Ο Μακρόν κρατάει κλειστή την πόρτα της ΕΕ σε Αλβανία και Β. Μακεδονία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν δεν δείχνει να μεταπείθεται παρά την έκκληση του Ζ. Ζάεφ και σημειώνει οτι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Αλβανίας και της Β. Μακεδονίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως κατά την άποψή του είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, εντούτοις αναγνώρισε πως οι δύο χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

«Μοιράζομαι το ίδιο γεωπολιτικό και στρατηγικό όραμα με την Γερμανίδα καγκελάριο, θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα σε αυτούς τους ηγέτες, αλλά εξετάζοντας αυτό σοβαρά με οδηγεί να τους πω: αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς που χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο να κάνουμε τα πράγματα με σειρά», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Νωρίτερα ο Ζ. Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μαζί με τον επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, έκανε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί ηγέτες μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν και εθελοντικός ο εμβολιασμός στη Γαλλία - Πότε ξεκινάει

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 στη Γαλλία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο για 1 εκατ. ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, τον Φεβρουάριο για 14 εκατ. ευάλωτους πολίτες και κατόπιν την άνοιξη για το σύνολο του πληθυσμού.