Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση ενδέχεται να ασκήσει δίωξη εναντίον του Facebook

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ εξετάζει κατά πόσο η εταιρεία τηρεί τους κανόνες που ισχύουν για το υγιή ανταγωνισμό.

Η Facebook Inc ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ το συντομότερο τον Νοέμβριο, ανέφερε η «Washington Post», επικαλούμενη τέσσερα άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ πραγματοποίησε ιδιωτική συνάντηση την Πέμπτη για να συζητήσει την διενέργεια μιας έρευνας, ενώ οι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών, υπό την ηγεσία της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, ελέγχουν εξονυχιστικά την εταιρεία για κινδύνους που ενδεχομένως θέτει στον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το χρονοδιάγραμμα μπορεί ακόμα να αλλάξει, τόνισε η Post, προσθέτοντας ότι οι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών βρίσκονται στα τελικά στάδια προετοιμασίας της υποβολής μηνύσεων.

Το Facebook ανέφερε τον Αύγουστο ότι ο ιδρυτής και επικεφαλής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατέθεσε σε μια ερευνητική ακροαματική διαδικασία της FTC στο πλαίσιο μιας έρευνας της κυβέρνησης για την εταιρεία σχετικά με την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η εταιρεία αντιμετώπισε παρόμοιες έρευνες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από γενικούς εισαγγελείς πολιτειών και έχει δηλώσει στο παρελθόν πως οι έρευνες εξέταζαν προηγούμενες εξαγορές και επιχειρηματικές πρακτικές που περιελάμβαναν "υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακή διαφήμιση ή/και διαδικτυακές εφαρμογές ή εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα".

Τον Ιούλιο του 2019, το Facebook συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έναν διακανονισμό για μια ξεχωριστή έρευνα της FTC σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί ναυάγησε το φιλόδοξο σχέδιο υποθαλάσσιας διασύνδεσης Χονγκ Κονγκ - Λος Άντζελες

Στη δίνη του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ βρέθηκε το τεράστιο πρότζεκτ των Facebook και Google που θα συνέδεε Χονγκ Κονγκ με το Λος Άντζελες μέσω καλωδίου ευρείας ζώνης μήκους 8.000 μιλίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Facebook: Αποκάλυψε ρωσική παρέμβαση στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Όπως αποκάλυψε το Facebook, λογαριασμοί στο Instagram, με έδρα τη Ρωσία, διοχέτευαν στοχευμένα διχαστικά μηνύματα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, το 2020, με τους χρήστες να παριστάνουν τους κατοίκους των ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός γερουσιαστής θέλει να δει τον Ζούκενμπεργκ στη φυλακή

Γερουσιαστής από το Όρεγκον καταθέτει νομοσχέδιο που στόχο έχει την μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και βάζει στο στόχαστρο τον ιδιοκτήτη του Facebook Μ. Ζούκενμπεργκ.