ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της HSBC, άνοδος 6% της μετοχής

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,07 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 36% και τα έσοδα υποχώρησαν 11%, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, που ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, βάσει παγίων, η HSBC το τρίτο τρίμηνο, με τη μετοχή της στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει κέρδη σχεδόν 5% και στο Λονδίνο 6%. 

Για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,07 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 36% από τα 4,84 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αλλά υψηλότερα από τα 2,07 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα υποχώρησαν 11% σε σχέση με πέρυσι, στα 11,93 δισ. δολάρια. 

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση 54% στα 1,36 δισ. δολάρια από τα 2,97 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη 2,21 δισ. δολάρια. 

Η τράπεζα, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών δημιουργείται στην Ασία, αναμένει ότι τα χαμηλά επιτόκια θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και ως αποτέλεσμα να πλήξουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. 

Ωστόσο, η HSBC ανακοίνωσε ότι σημείωσε σημαντικά χαμηλές πιστωτικές απώλειες στο τρίτο τρίμηνο και πλέον εκτιμά ότι οι απώλειες στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο όριο των εκτιμήσεων που τοποθετούνται μεταξύ 8 και 13 δισ. δολαρίων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ