Φωτο: Shutterstock

Δεύτερο γενικευμένο lockdown αποφάσισε και το Βέλγιο

Η κυβέρνηση του Βελγίου πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε ένα δεύτερο γενικευμένο lockdown καθώς τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τις 23.000. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία και τα ξενοδοχεία.

Μετά την Γερμανία και την Γαλλία, όλο και περισσότερες χώρες ετοιμάζονται να περάσουν σε μια δεύτερη καραντίνα καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία σε όλη την ήπειρο. Η κυβέρνηση του Βελγίου είναι που παίρνει σειρά μετά την γαλλική και την γερμανική και αποφάσισε να επιβάλλει ένα δεύτερο lockdown, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν χθες τα 23.000.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα νέα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν από την Δευτέρα και θα έχουν διάρκεια ένα μήνα ενώ σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις τα καταστήματα που δεν έχουν ήδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν. Θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή εφόσον έχει γίνει διαδικτυακή παραγγελία.

Επίσης στο σπίτι θα επιτρέπεται επίσκεψη μόνο από ένα κοντινό πρόσωπο, ενώ η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική για όλους εκτός για όσους δεν είναι εφικτό αυτό να γίνει. Κομμωτήρια και γυμναστήρια θα κλείσουν ενώ σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται περισσότερα από τέσσερα άτομα.

Τα παραθεριστικά θέρετρα και οι ζωολογικοί κήποι κλείνουν επίσης, ενώ τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά το φαγητό θα σερβίρεται στα δωμάτια. Οι διακοπές του φθινοπώρου θα παραταθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όμως τα σχολεία δεν θα κλείσουν.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα παραμένει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί εκτός από τοπικές αποφάσεις, όπως αυτή των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ