ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Αρχίζουν δοκιμές fast track για το εμβόλιο της Novavax

Η αμερικανική FDA έδωσε την έγκρισή της ώστε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να εισέλθει στην τρίτη και τελική φάση των κλινικών δοκιμών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Μεξικό.

Το πράσινο φως για την επιτάχυνση των κλινικών ερευνών για ένα ακόμη εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προσέφερε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), προσθέτοντας μία ακόμη ιδιαίτερα χαρμόσυνη είδηση στη σημερινή ημέρα, μετά και την ανακοίνωση των Pfizer – BioNTech ότι το δικό τους εμβόλιο είναι κατά 90% αποτελεσματικό. 

Πρόκειται για το εμβόλιο το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία Novavax, οι κλινικές έρευνες για το οποίο θα γίνονται πλέον με τη διαδικασία του «fast track» (επιτάχυνση των ερευνών με περισσότερους εθελοντές). Το εν λόγω εμβόλιο φέρει την ονομασία NVXCoV2373 και θα εισαχθεί, πλέον, στην τρίτη φάση των κλινικών ερευνών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Μεξικό έως τα τέλη Νοεμβρίου. 

«Η απόφαση της FDA να χορηγήσει τον προσδιορισμό Fast Track για το NVX-CoV2373 αντικατοπτρίζει την επείγουσα ανάγκη για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για την πρόληψη της COVID-19 και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τον οργανισμό για την επιτάχυνση της πρόσβασης σε αυτό το εμβόλιο», δήλωσε ο Γκρέκορι Μ. Γκλέν πρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης, Novavax

«Ενώ θα επιταχυνθεί η κανονιστική αναθεώρηση αυτού του κλινικού προγράμματος, η Novavax παραμένει δεσμευμένη σε μια αυστηρή προσέγγιση βάσει δεδομένων και επιστημονικά αυστηρή στην επίδειξη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, την οποία πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο στις ΗΠΑ και παγκοσμίως», προσέθεσε. 

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση τα δεδομένα από την κλινική έρευνα εάν είναι θετικά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έγκριση χρήσης του εμβολίου τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Novavax βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών ερευνών και στη Βρετανία. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία αιτιώδης συνάφεια μεταξύ θρομβώσεων και του εμβολίου της J&J

Χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρομβώσεων σε 4 ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο της J&J και πως διεύρυνε την έρευνά της για το εμβόλιο της AstraZeneca.