ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pfizer, koronoios, embolio
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία ΕΕ με την Pfizer για την αγορά του εμβολίου

Όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας μέσω Twitter, η συμφωνία στοχεύει να δοθεί στους πολίτες ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Οι δυο εταιρείες, έχουν καταθέσει και αίτημα για fast track έγκριση στις ΗΠΑ.

Συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter που ανέφερε οτι «αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Υπενθυμίζουμε πως οι Pfizer και BioNTech έχουν υποβάλλει αίτηση για έγκριση «fast track» από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με στόχο η χρήση του να ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα στις ΗΠΑ. 

Εάν εγκριθεί η αίτηση των δύο εταιρειών, θα υπάρξει σταδιακή χρήση του εμβολίου, με πρώτους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ακολούθως τους ηλικιωμένους και σε ανθρώπους οι οποίοι λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού είναι περισσότερο ευάλωτοι στον κορονοϊό. 

Η διαδικασία έγκρισης από την FDA αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ η συνεδρίαση μιας συμβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την καταλληλότητά του για χρήση στον γενικό πληθυσμό έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Η υποβολή αίτησης στις ΗΠΑ αποτελεί θεμέλιο λίθο στη διαδρομή μας για την παράδοση του εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον κόσμο και, πλέον, έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για την αποτελεσματικότητά, όσο και την ασφάλειά του, γεγονός που μας δίνει εμπιστοσύνη στις προοπτικές του», τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δήλωσή του.

Η υποβολή της αίτησης καταφθάνει μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των δύο εταιρειών ότι το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει είναι αποτελεσματικό κατά 95% κατά της covid-19, αλλά και ασφαλές σε σχέση με το ενδεχόμενο σοβαρών παρενεργειών. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer: Αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων από τις ΗΠΑ

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν 3η ενισχυτική δόση για μετάλλαξη Δέλτα

Ο επικεφαλής επιστήμονας της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ισραήλ και τη Βρετανία, το τωρινό εμβόλιο παραμένει περίπου 95% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου από οποιαδήποτε παραλλαγή
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Το εμβόλιο της Pfizer αποτελεσματικό έναντι της ινδικής παραλλαγής

Παρά την «ελαφρά μειωμένη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο, το εμβόλιο της Pfizer πιθανόν προστατεύει» από την ινδική παραλλαγή, καθησύχασε ο Ολιβιέ Σβαρτς, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.