Φώτο: Shutterstock

Το μέλλον της Τουρκίας είναι εντός Ευρώπης, δηλώνει ο Ερντογάν

«Με κανέναν οργανισμό και με καμία χώρα δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με την πολιτική, τη διπλωματία και με τον διάλογο», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Σε πλήρη αλλαγή της στάσης του προχωρά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το μέλλον της Τουρκίας είναι εντός της Ευρώπης, λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο και ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις για επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας κυρίως για τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, υποστήριξε ότι «τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη. Από την Ε.Ε περιμένουμε να τηρήσει τους λόγους της. Προσδοκία μας από την Ευρώπη είναι να μην ασκεί πολιτική διακρίσεων και να μην εμπλακεί στην εχθρότητα εναντίον της χώρας μας».

Πάντως και με σαφή στόχο να μην εμφανίσει σημάδια μεγάλης υποχώρησης φρόντισε να προσθέσει ότι «στην ανατολική Μεσόγειο επιχείρησαν να μας φυλακίσουν στις ακτές μας. Με τις συμφωνίες που κάναμε αλλά και τις γεωτρήσεις που ξεκινήσαμε, οδηγήσαμε σε αποτυχία κι αυτή τους την προσπάθεια. Με κανέναν οργανισμό και με καμία χώρα δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με την πολιτική, τη διπλωματία και με τον διάλογο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικός Τύπος: Ο Ερντογάν «ανακαλύπτει» εκ νέου την Ευρώπη

Δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπου εστιάζουν για άλλη μια φορά στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τη στάση του απέναντι στην Ευρώπη. Προβληματισμός για τις βλέψεις του στην Κύπρο μετά το «πικνίκ» στα Βαρώσια.
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία ο καγκελάριος της Αυστρίας

Σύμφωνα με το Der Spiegel στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα - «στοπ» - προς την Άγκυρα.