ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
germania, merkel, lockdown, koronoios
Φωτο: Shutterstock

Καμία χαλάρωση των μέτρων στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια των εορτών

Το 41% των Γερμανών τάσσεται κατά και το 44% υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού τα Χριστούγεννα, ενώ το 59% δηλώνει κατά και το 30% υπέρ για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το RTL.

Στο Βερολίνο δεν θα υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών για τις ιδιωτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Αυτό αποφάσισε η Γερουσία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μιούλερ.

Σύμφωνα με την απόφαση, λόγω του υψηλού επιπέδου μόλυνσης στο Βερολίνο, θα επιτρέπεται να συναντηθούν για ιδιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια των εορτών μόνο πέντε ενήλικα άτομα. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν συμπεριλαμβάνονται. Εκτός τούτου, η υποχρέωση της μάσκας επεκτείνεται και θα ισχύει στο μέλλον σε όλους τους πολυσύχναστους δρόμους του Βερολίνου.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν χθες να επιτρέψουν συναντήσεις έως και δέκα ενηλίκων ατόμων (και παιδιών κάτω των 14 ετών) κατά τη διάρκεια των εορτών.

Επίσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ρολφ Μπρίνκχαους εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο γενικός κανόνας των δέκα ατόμων θα μπορούσε να ισχύσει -εκτός από τα Χριστούγεννα- και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα τον Δεκέμβριο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Südwestrundfunk (SWF).

Δημοσκόπηση RTL: Το 41% κατά και το 44% υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων τα Χριστούγεννα

Το 41% των Γερμανών τάσσεται κατά και το 44% υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού τα Χριστούγεννα, ενώ το 59% δηλώνει κατά και το 30% υπέρ για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το RTL.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το 41% των Γερμανών θεωρεί ότι αυτή η εξαίρεση από τον μέχρι τώρα ισχύοντα κανόνα είναι λανθασμένη και πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί αυτή η χαλάρωση των μέτρων ακόμη και τα Χριστούγεννα. Το 44% θεωρεί όμως την απόφαση η οποία ελήφθη ορθή.

Όσον αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ετυμηγορία είναι ακόμη πιο σαφής. Το 59% των Γερμανών είναι της άποψης ότι η χαλάρωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και μόνο το 30% θεωρούν τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά ενδεδειγμένα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των Γερμανών (60%) δεν πιστεύει πάντως ότι τα ισχύοντα μέτρα θα είναι σε θέση να περιορίσουν το ποσοστό μόλυνσης από τον κορονοιό.

Επίσης, το 86% θεωρεί πιθανό ότι το μερικό lockdown θα παραταθεί τον Ιανουάριο και μόνο το 11% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα θα επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

germania, merkel, lockdown, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Μόνο με αρνητικό τέστ ή πιστοποιητικό η είσοδος στη Γερμανία

Αυστηροποιούνται οι κανόνες εισόδου στη χώρα με στόχο να αποτραπεί η «εισαγωγή» κρουσμάτων κορονοϊού ενώ σαρώνει η μετάλλαξη «Δέλτα». Υπέρ της γενικής υποχρέωσης για την προσκόμιση αρνητικών τεστ.