ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παράταση στο Brexit «βλέπει» η Γερμανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε οτι η Ευρώπη δεν αποκλείεται να δώσει μικρή παράταση στο Brexit, αν το Ηνωμένο Βασίλειο χρειαστεί χρόνο για να περάσει τη σχετική νομοθεσία.

Την πεποίθησή του οτι η Ε.Ε. θα δώσει μια μικρή παράταση στο Brexit, αν το Λονδίνο χρειαστεί χρόνο για να περάσει τη σχετική νομοθεσία εξέφρασε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία.

«Ελπίζω ότι η βρετανική κάτω Βουλή, δείχνοντας την υπευθυνότητα που χρειάζεται, μπορεί να πάρει μια απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα σήμερα και ότι βάσει αυτής της απόφασης θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit», δήλωσε ο Μάας από το Βερολίνο σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αν υπάρξουν προβλήματα στη Βρετανία με την επικύρωση, δεν αποκλείω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή, τεχνική παράταση», πρόσθεσε.

«Αν δεν συγκεντρωθεί πλειοψηφία στην βρετανική κάτω Βουλή, τότε εμείς στην ΕΕ θα πρέπει να δούμε αν θα δοθεί τότε μια πλήρης παράταση - και μόνον τότε θα ληφθεί μια απόφαση γι'αυτό. Προς το παρόν, δεν θεωρώ ότι είναι συνετό ή αρμόζον να κάνουμε εικασίες σχετικά με αυτό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ