Φώτο: Shutterstock

Brexit: Ανοιχτή σε παράταση η Γερμανία

Το Βερολίνο δηλώνει θετικό σε μια πιθανή παράταση, αν αυτή έχει στόχο την ομαλή διεξαγωγή στη Βρετανία της διαδικασίας επικύρωσης της συμφωνίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί στη Βρετανία μια βραχυπρόθεσμη παράταση για την αποχώρησή της από την ΕΕ, αν αυτό γίνει για τους κατάλληλους πολιτικούς λόγους.

«Πρέπει να μάθουμε: Ποιος θα είναι ο λόγος γι'αυτό;», σημείωσε αναφερόμενος στην παράταση σε δηλώσεις που έκανε στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv. «Αν αφορά μια καθυστέρηση της ημερομηνίας (αποχώρησης) κατά δύο ή τρεις εβδομάδες ώστε να επιτραπεί στους βουλευτές στο Λονδίνο να φέρουν εις πέρας την επικύρωση του νομοσχεδίου για την αποχώρηση με εύλογο τρόπο, νομίζω ότι αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα να γίνει», εξήγησε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες ότι εναπόκειται στην ΕΕ να αποφασίσει αν θα δώσει παράταση στο Brexit και για πόσο, έπειτα από ήττα του στο βρετανικό κοινοβούλιο που κατέστησε σχεδόν αδύνατη την επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ ως την 31η Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ