ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Να ενισχύσει τις επενδυτικές της σχέσεις με την ΕΕ θέλει η Κίνα

Μεγάλη σημασία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα ήταν η επίτευξη μιας διμερούς επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και ΕΕ όπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου της ασιατικής χώρας.

Καθώς η Κίνα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Ευρώπη για νέες επενδύσεις και εμπορικούς δρόμους, το υπουργείο Εμπορίου της ώρας ανακοίνωσε πως η ασιατική χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να κάνουν κοινές προσπάθειες για την αμοιβαία εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επίτευξη μιας διμερούς επενδυτικής συμφωνίας.

Το Πεκίνο είναι δεσμευμένο στην προώθηση του ανοίγματος υψηλού επιπέδου της κινεζικής οικονομίας, ενώ θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση της εξυπηρέτησης των κινεζικών συμφερόντων ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης. Η Κίνα έχει τους δικούς της ρυθμούς, αλλά και τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής, ισορροπημένης και υψηλού επιπέδου επενδυτικής συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, απαντώντας διαδικτυακά σε μία δημοσιογραφική ερώτηση, αναφορικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Κίνας-ΕΕ.

Η συμφωνία έχει ως στόχο να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες και ουσιαστικές θεσμικές εγγυήσεις για διμερείς επενδύσεις, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο. Η επίτευξη της συμφωνίας δε θα είναι ευεργετική μόνο για την εμβάθυνση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά θα έχει μεγάλη σημασία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επεσήμανε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί καθυστερεί η Κομισιόν την επενδυτική συμφωνία με την Κίνα

Δεν πρόκειται να υπάρξει επικύρωση επενδυτικής συμφωνίας της ΕΕ με την Κίνα, καθώς η ασιατική χώρα έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πέντε ευρωβουλευτές ενώ υπάρχουν επιφυλάξεις για τον σεβασμό της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.