ΓΔ: 915.92 0.06% Τζίρος: 23.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:34:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Heineken: Αύξηση 4,4% των καθαρών κερδών

Τα 1,67 δισ. ευρώ για τους εννέα πρώτους μήνες του έτους έφθασαν τα κέρδη της Heineken, έναντι 1,60 δισ. για το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά, καταγράφοντας έτσι αύξηση 4,4%.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το MarketWatch, η Heineken είδε τα καθαρά κέρδη της να αυξάνονται κατά 4,4% το πρώτο εννιάμηνο του 2019 φθάνοντας τα 1,67 δισ. ευρώ.

Την περασμένη χρονιά για το ίδιο διάστημα τα καθαρά της κέρδη της εταιρείας που έχει έδρα στο Άμστερνταμ και διαθέτει επίσης labels όπως οι Sol, Birra Moretti και Tiger, έφθαναν το 1,60 δισ. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου οι πωλήσεις μπύρας ενισχύθηκαν σε ποσοστό 2,3%, καθώς η στήριξη από την Ασία-Ειρηνικό αντιστάθμισε την πτώση στην Αμερική.

Υπενθυμίζουμε πως στην Ελλάδα,η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που είναι μέλος του ολλανδικού ομίλου κατέγραψε σημαντική βελτίωση στα μεγέθη της κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους. Όπως ανακοίνωσε οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,3% στα 166,8 εκατ. ευρώ (χωρίς την προσμέτρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ζύθου), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2018.

Τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και φόρων, ενισχύθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 34,7% στα 32,6 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων αποτελέσματα εμφανίζουν αύξηση 35,2% στα 32,3 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη καταγράφουν ποσοστιαία βελτίωση της τάξεως του 39%, καθώς διαμορφώθηκαν στο φετινό οχτάμηνο στα 23,4 εκατ. ευρώ έναντι, 16,8 εκατ. ευρώ το 2018. Ενισχυμένη εικόνα εμφανίζει και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατά 14,6% στα 151,5 εκατ. ευρώ, προερχόμενη κυρίως από την αύξηση στα κέρδη εις νέον κατά περίπου 19 εκατ. ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπλόκο της ΕΕ σε προϊόντα που προέρχονται από απόψιλώση δασών

Θα απαγορεύεται η εισαγωγή προϊόντων όπως το κακάο και ο καφές, στην ΕΕ αν προέρχονται από δασικές εκτάσεις που αποψιλώθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2020, με τις εισαγωγικές εταιρείες να θεωρούνται πλέον υπεύθυνες για τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.
kreas
ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο φως» στις ΗΠΑ για το πρώτο εργαστηριακό κρέας πουλερικών

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Upside Foods, η οποία χρησιμοποιεί τα ζωικά κύτταρα για να παράγει κρέας. Ωστόσο για να βγει το εργαστηριακό κρέας στην αγοράς θα πρέπει να λάβει έγκριση από την υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων.
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία για παράταση της συμφωνίας με Ρωσία για τα ουκρανικά σιτηρά

Από την πλευρά της η Ρωσία διαμαρτύρεται πως δεν μπορεί να διαθέσει στην παγκόσμια αγορά και παρά τη συμφωνία που υπάρχει, τα δημητριακά και τα λιπάσματά της εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Η αβεβαιότητα για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών εκτοξεύει τις τιμές

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας που επέτρεπε την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία λήγει σε έναν μήνα και ο ΟΗΕ καλεί να υπάρξει παράταση της συμφωνίας ώστε να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια.