ΓΔ: 903.88 -0.47% Τζίρος: 44.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:41:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
Shutterstock

Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ στις 21 Ιανουαρίου για τον κορονοϊό 

Η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 19.00 μμ (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ με θέμα τον κορονοϊό θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τον συντονισμό των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά.

Τα περισσότερα κράτη – μέλη της Ένωσης έχουν επιβάλλει ή παρατείνει αυστηρά μέτρα περιορισμού φοβούμενα ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί μετά τα συμβόλαια που έκλεισε οι Κομισιόν με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Όμως το γεγονός ότι υπήρξε έστω και μικρή χαλάρωση κάποιων μέτρων κατά τη διάρκεια των εορτών θέτει εκ νέου σε «συναγερμό» την ΕΕ, ενώ αρκετό  προβληματισμό έχουν προκαλέσει και δύο μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίστηκαν, αρχικά σε Βρετανία και Ν. Αφρική, αλλά πλέον καταγράφονται και σε άλλες χώρες. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη παρατείνει και καθιστά πιο «σκληρά» τα μέτρα περιορισμού

Σε παράταση των ήδη υφιστάμενων μέτρων αλλά και σε επιβολή ακόμη πιο αυστηρών προχωρούν οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης προκειμένου να προλάβουν ένα τρίτο πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας.