ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έλεγχοι από τα μεσάνυχτα στην Αυστρία στα σύνορα με Σλοβακία - Τσεχία

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου του Υπουργείου Υγείας, όλοι όσοι εισέρχονται στην Αυστρία θα πρέπει να υπογράφουν εθελοντική υποχρέωση καραντίνας - διαφορετικά θα μπορούσε να απορριφθεί η είσοδος τους στη χώρα

Λόγω του μεγάλου αριθμού λοιμώξεων κορονοϊού στις δύο γειτονικές της χώρες, η Αυστρία θα πραγματοποιεί από απόψε τα μεσάνυχτα ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβακία και την Τσεχία, ενώ μικροί συνοριακοί σταθμοί θα κλείσουν και έλεγχοι σε σταθερά σημεία στην ενδοχώρα θα αντικαταστήσουν τους έως τώρα ελέγχους σε μετακινούμενα σημεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου του Υπουργείου Υγείας, όλοι όσοι εισέρχονται στην Αυστρία θα πρέπει να υπογράφουν εθελοντική υποχρέωση καραντίνας - διαφορετικά θα μπορούσε να απορριφθεί η είσοδος τους στη χώρα.

Όπως και προηγουμένως, υπάρχουν εξαιρέσεις για την είσοδο για τους μετακινούμενους για λόγους εργασίας και για την μεταφορά εμπορευμάτων, ενώ όπως τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών στη Βιέννη, σε συντονισμό με τις αρχές στην Τσεχία και τη Σλοβακία, η διαδικασία αυτή θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Οι ισχύοντες κανονισμοί εισόδου προβλέπουν ότι οι μετακινούμενοι για λόγους εργασίας εξαιρούνται και δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ ή να υποβληθούν σε καραντίνα, ωστόσο κατά την είσοδό τους στη χώρα οφείλουν να αποδείξουν ότι έχουν εργοδότη στην Αυστρία.

Υπάρχουν επίσης μέτρα στην εναέρια κυκλοφορία, καθώς, λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού, η Αυστρία επέβαλε απαγορεύσεις προσγείωσης για αεροσκάφη από τη Νότια Αφρική και τη Μεγάλη Βρετανία, και αυτό το μέτρο, το οποίο ισχύει επί του παρόντος έως τις 10 Ιανουαρίου, θα παραταθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ.

Τα έως τώρα ευρήματα των μεταλλάξεων στην Αυστρία - η παραλλαγή από τη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε σε τέσσερα άτομα και η παραλλαγή από τη Νότια Αφρική σε μια γυναίκα ήδη στις αρχές Δεκεμβρίου - έχουν όλα ένα ταξιδιωτικό υπόβαθρο, και όσον αφορά περαιτέρω απαγορεύσεις προσγείωσης, επί του παρόντος βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

austria-corona
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.
embolio, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο της Αυστρίας κατά του κορονοϊού που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο

Αυστριακός λοιμωξιολόγος αναφέρει πως θα είναι χρήσιμη η διαδικασία επαναμβολιασμού το φθινόπωρο τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μικρότερη είναι η προστασία του εμβολιασμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Αίρεται από σήμερα το σκληρό lockdown σε Βιέννη και Κάτω Αυστρία

Το τέλος του σκληρού lockdown - που δεν υπάρχει πλέον σε κανένα από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια - σημαίνει επίσης ότι δεν ισχύει πλέον η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το εικοσιτετράωρο στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία.