ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Gazprom-Rosia-Kievo-aerio
Shutterstock

Gazprom: Αύξησε 2,2 φορές τη δυναμικότητα του αγωγού Turkish Stream

Από την έναρξη της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Streamη Gazprom αύξησε την δυναμικότητα του αγωγού φυσικού αερίου 2,2 φορές και 2,5 φορές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom αύξησε από την έναρξη της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream 2,2 φορές την δυναμικότητά του και 2,5 φορές φορές για την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ.

Σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τα επίσημα εγκαίνια του θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream. Αξιόπιστα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας για τους καταναλωτές της Τουρκίας και ήδη για έξι ευρωπαϊκές χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη. Από την έναρξη της λειτουργίας του η Gazprom αύξησε την δυναμικότητα του αγωγού φυσικού αερίου 2,2 φορές και 2,5 φορές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές», δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ επισήμανε επίσης ότι το 2020 η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αύξησαν τις αγορές φυσικού αερίου από την Gazprom.

Ο αγωγός Turkish Stream είναι ένας εξαγωγικός αγωγός που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία υποθαλάσσια μέσω της Μαύρης θάλασσας. Η συνολική δυναμικότητα του αγωγού είναι 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Μέσω του αγωγού μεταφέρεται φυσικό αέριο στην Τουρκία και στις χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω τουρκικού εδάφους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nord Stream2-aerio-Mosxa-USA-kyroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέζει η Ρωσία τη Γερμανία για γρήγορη πιστοποίηση του Nord Stream 2

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ τόνισε ότι αν οι γερμανικές αρχές θέλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πιστοποίησης νωρίτερα από τις 8/1, αυτό θα είναι προς όφελος των τελικών καταναλωτών.
IEA
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερεί υπερβολικά η διεθνής ενεργειακή μετάβαση προειδοποιεί η ΙΕΑ

Οι δεσμεύσεις μέχρι σήμερα των κρατών για το κλίμα, αν τηρηθούν, δεν θα επιτρέψουν παρά μια μείωση 20% των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός.