Φωτο: Shutterstock

Τραμπ: Η Κίνα θέλει πάρα πολύ μια συμφωνία μαζί μας

Καθησυχαστικός για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τη Κίνα παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να υποστηρίζει ότι το Πεκίνο θέλει «πάρα πολύ» την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά σήμερα ότι η Ουάσινγκτον «τα πηγαίνει πολύ καλά» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις της με το Πεκίνο, τονίζοντας ότι η Κίνα θέλει πάρα πολύ να πετύχουν οι δύο πλευρές μια συμφωνία.

Ο Τραμπ τόνισε επίσης ότι με τη συμφωνία αυτή η Κίνα θα αγοράζει πολύ περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα.

Λίγο νωρίτερα, το γραφείο του Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, του εκπροσώπου των ΗΠΑ σε θέματα εμπορίου, ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίηση ορισμένων πλευρών αυτής της εμπορικής συμφωνίας.

Ο Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Κίνας, τον Λιου Χε. «Επιτεύχθηκε πρόοδος σε ορισμένους τομείς» και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε επίπεδο αντιπροσωπειών. Οι επικεφαλής θα έχουν μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία «στο εγγύς μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα έχει δύο φάσεις, με τις δύο χώρες τις τελευταίες εβδομάδες να ανακοινώνουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

RCEP: Η μεγαλύτερη ένωση ελεύθερου εμπορίου στην Ασία

Η υπογραφή της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, σε σύνοδο στο Ανόι, χαρακτηρίζεται πλήγμα στην ένωση χωρών που προώθησε ο Μ. Ομπάμα και από την οποία αποχώρησε ο διάδοχος του Ν. Τραμπ το 2017.