ΓΔ: 906.75 0.13% Τζίρος: 19.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:15:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην παραγγελία 700 φορτηγών φυσικού αερίου προχώρησε η Amazon

Μέχρι τα τέλη του έτους η Amazon θα έχει στο στόλο της 10.000 ηλεκτρικά ελαφρά φορτηγά, που έχει αγοράσει από την start up ηλεκτρικών οχημάτων, Rivian.

Στην αγορά 700 φορτηγών συμπιεσμένου φυσικού αερίου κατηγορίας 6 και 8 προχώρησε η Amazon στο πλαίσιο του σχεδίου της να αντικαταστήσει τον στόλο της με λιγότερο ρυπογόνα οχήματα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Amazon είναι ενθουσιασμένη για την εισαγωγή νέων βιώσιμων λύσεων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και εργάζεται για τη δοκιμή ορισμένων νέων τύπων οχημάτων, όπως ηλεκτρικά, CNG και άλλα. Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει ανθρακικά ουδέτερη έως το 2040.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας το φυσικό αέριο εκλύει περίπου 27% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται σε σύγκριση με το καύσιμο ντίζελ.

Μέχρι τα τέλη του έτους η Amazon θα έχει στο στόλο της 10.000 ηλεκτρικά ελαφρά φορτηγά, που έχει αγοράσει από την start up ηλεκτρικών οχημάτων, Rivian. Έως μέχρι το τέλος του 2030 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Amazon θα φτάσουν τις 100.000. Αυτό ήταν και το συνολικό νούμερο της παραγγελίας της από την Rivian.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Μιλώντας σε μια τελετή εγκαινίων στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, ο Ερντογάν είπε η νέα ανακάλυψη έγινε στο οικόπεδο Αμάσρα-1, προσθέτοντας ότι αναμένει και άλλα «καλά νέα» από την περιοχή αυτήν.