ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κίνα
Φωτο: Shutterstock

Ετήσια μείωση κατά 2,1% στα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών της Κίνας

Ετήσια μείωση κατά 2,1% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 στην Κίνα, μεγαλύτερη από την μείωση κατά 1,8% στο τρίτο τρίμηνο.

Τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια μείωση 2,1% κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία την ίδια ώρα που οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στην ήταν περισσότερο ενθουσιασμένοι σχετικά με την κατανάλωση στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η μείωση αυτή των κερδών των βιομηχανιών της χώρας, είναι μικρότερη από την ετήσια μείωση κατά 3,3% που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο, αλλά μεγαλύτερη από την ετήσια μείωση κατά 1,9% που είχε καταγραφεί στο δεύτερο τρίμηνο και επίσης, μεγαλύτερη από την μείωση κατά 1,8% που είχε καταγραφεί στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία (NBS).

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στην Κίνα που ανταποκρίθηκαν θετικά στην κατανάλωση είναι αυξημένοι κατά 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Μεταξύ 20.000 κατοίκων αστικών κέντρων με τραπεζικές καταθέσεις σε 50 πόλεις στην κινεζική επικράτεια, το 27,7% ανταποκρίθηκε με μεγαλύτερη θέληση για να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στην κατανάλωση κατά το αναφερόμενο τρίμηνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: «Αδικαιολόγητοι» οι κινεζικοί δασμοί στα γαλακτοκομικά

Η ΕΕ επέκρινε τους προσωρινούς δασμούς που ανακοίνωσε η Κίνα σε ορισμένα ευρωπαϊκά γαλακτοκομικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντάς τους αδικαιολόγητους και βασισμένους σε ανεπαρκή στοιχεία. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, με συντελεστές 21,9%-42,7%.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προσωρινοί δασμοί στα ευρωπαϊκά γαλακτοκομικά από το Πεκίνο

Η Κίνα θα επιβάλλει προσωρινούς δασμούς έως 42,7% σε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα από την ΕΕ από 23 Δεκεμβρίου, λόγω επιδοτήσεων που θεωρεί ότι πλήττουν τη δική της βιομηχανία, κλιμακώνοντας τις εμπορικές εντάσεις.
Φωτοβολταϊκό πάνελ στέγη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αυστηρότεροι κανονισμοί στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών από το 2026

Η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει από το 2026 τους κανονισμούς για την παραγωγή φωτοβολταϊκών, επιδιώκοντας την κατάργηση ξεπερασμένων τεχνολογιών, καλύτερη ισορροπία προσφοράς-ζήτησης και ενίσχυση της ποιότητας και της καινοτομίας στον κλάδο.
Επιχειρηματική έκθεση εσωτερικού χώρου
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές εταιρείες αυξάνουν τις εξαγωγές τους στη Μέση Ανατολή

Περίπου 2.000 κινεζικές επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα στη μεγαλύτερη China (UAE) Export Brand Joint Expo από το 2010, στις 17-19 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι, καλύπτοντας 80.000 τ.μ. και επτά θεματικές ζώνες για τη Μέση Ανατολή.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άνοδος 1,7% στις πωλήσεις λαχείων το ενδεκάμηνο Ιαν.-Νοε.

Αύξηση 1,7% σημείωσαν οι πωλήσεις λαχείων στην Κίνα το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, φτάνοντας τα 575,62 δισ. γιουάν. Τα λαχεία κοινωνικών παροχών αυξήθηκαν 1,3% και τα αθλητικά 1,9% σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.