ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ετήσια μείωση κατά 2,1% στα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών της Κίνας

Ετήσια μείωση κατά 2,1% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 στην Κίνα, μεγαλύτερη από την μείωση κατά 1,8% στο τρίτο τρίμηνο.

Τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια μείωση 2,1% κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία την ίδια ώρα που οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στην ήταν περισσότερο ενθουσιασμένοι σχετικά με την κατανάλωση στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η μείωση αυτή των κερδών των βιομηχανιών της χώρας, είναι μικρότερη από την ετήσια μείωση κατά 3,3% που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο, αλλά μεγαλύτερη από την ετήσια μείωση κατά 1,9% που είχε καταγραφεί στο δεύτερο τρίμηνο και επίσης, μεγαλύτερη από την μείωση κατά 1,8% που είχε καταγραφεί στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία (NBS).

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στην Κίνα που ανταποκρίθηκαν θετικά στην κατανάλωση είναι αυξημένοι κατά 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Μεταξύ 20.000 κατοίκων αστικών κέντρων με τραπεζικές καταθέσεις σε 50 πόλεις στην κινεζική επικράτεια, το 27,7% ανταποκρίθηκε με μεγαλύτερη θέληση για να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στην κατανάλωση κατά το αναφερόμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kina-diodia
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά διόδια στην Κίνα για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση

Να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να δημιουργήσουν υποδομές παροτρύνει τις τουριστικές περιοχές το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Πάνω από 200 εκατ. οι οδηγοί που καταβάλλουν διόδια ψηφιακά στην Κίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενίσχυση συνεργασίας του Πεκίνου με τον ΟΟΣΑ σε ζητήματα φορολογίας

Η Κίνα και ο ΟΟΣΑ θα υποστηρίξουν από κοινού, την παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία. Οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν τη συλλογή φόρων.