Ετήσια μείωση κατά 2,1% στα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών της Κίνας

Ετήσια μείωση κατά 2,1% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 στην Κίνα, μεγαλύτερη από την μείωση κατά 1,8% στο τρίτο τρίμηνο.

Τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια μείωση 2,1% κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία την ίδια ώρα που οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στην ήταν περισσότερο ενθουσιασμένοι σχετικά με την κατανάλωση στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η μείωση αυτή των κερδών των βιομηχανιών της χώρας, είναι μικρότερη από την ετήσια μείωση κατά 3,3% που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο, αλλά μεγαλύτερη από την ετήσια μείωση κατά 1,9% που είχε καταγραφεί στο δεύτερο τρίμηνο και επίσης, μεγαλύτερη από την μείωση κατά 1,8% που είχε καταγραφεί στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία (NBS).

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στην Κίνα που ανταποκρίθηκαν θετικά στην κατανάλωση είναι αυξημένοι κατά 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Μεταξύ 20.000 κατοίκων αστικών κέντρων με τραπεζικές καταθέσεις σε 50 πόλεις στην κινεζική επικράτεια, το 27,7% ανταποκρίθηκε με μεγαλύτερη θέληση για να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στην κατανάλωση κατά το αναφερόμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

RCEP: Η μεγαλύτερη ένωση ελεύθερου εμπορίου στην Ασία

Η υπογραφή της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, σε σύνοδο στο Ανόι, χαρακτηρίζεται πλήγμα στην ένωση χωρών που προώθησε ο Μ. Ομπάμα και από την οποία αποχώρησε ο διάδοχος του Ν. Τραμπ το 2017.