ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
germany-recession
Φωτο: Shutterstock

Γερμανία: Πτώση 4,5% στις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου λόγω lockdown

Μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά αναμενόταν, ήταν η πτώση για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιανουάριο, λόγω των καταστημάτων που παραμένουν κλειστά από τις 16 Δεκεμβρίου 2020.

Σημαντική πτώση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιανουάριο, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, η πτώση στις πωλήσεις λιανικής ήταν 4,5% για τον Ιανουάριο, μετά από μια αναθεωρημένη προς τα πάνω μείωση της τάξης του 9,1% για τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του Reuters είχαν εκτιμήσει ότι η πτώση θα ήταν 0,3%. 

«Αυτή η πτώση μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω του lockdown που εξακολουθεί να υφίσταται (στη χώρα) και επειδή τα καταστήματα λιανικής παραμένουν κλειστά από τις 16 Δεκεμβρίου 2020», αναφέρει εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η πτώση στις πωλήσεις ενδυμάτων και ειδών μόδας υποχώρησε 76,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, ενώ αντίθετα αυτές ειδών μαναβικής ενισχύθηκα 4,3%. Κερδισμένο το online λιανικό εμπόριο με τις πωλήσεις να ενισχύονται, σε ετήσια βάση, κατά 31,7%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

germania, merkel, lockdown, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Το τρίτο κύμα πανδημίας φέρνει καθολικό lockdown στη Γερμανία

Ενώ τα γερμανικά κρατίδια αποφασίζουν για επαναλειτουργία καταστημάτων, εστίασης και μουσείων, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ σχεδιάζει να επιβάλει lockdown για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας.