ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Παρέχει πακέτο στήριξης 300 εκατ. λιρών για τον αθλητισμό

Το πακέτο θα διανεμηθεί σε έντεκα αθλήματα, κυρίως με τη μορφή δανείων με την ομοσπονδία ράγκμπι να είναι ο κύριος αποδέκτης με 145 εκατομμύρια λίρες.

Η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέσει 300 εκατομμύρια λίρες (347 εκατομμύρια ευρώ), ως μέρος ενός εθνικού πακέτου επιδοτήσεων στον αθλητισμό, προκειμένου να υπάρξει αντιστάθμιση για τη μείωση εσόδων από τα εισιτήρια, σύμφωνα με τον «Guardian». Όπως αναφέρεται, το υπουργείο οικονομικών σκοπεύει επίσης να επεκτείνει το «πακέτο στήριξης», που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, έως το καλοκαίρι του 2021, για να βοηθήσει τους συλλόγους να ανακάμψουν από την απουσία φιλάθλων.

Το πακέτο θα διανεμηθεί σε έντεκα αθλήματα, κυρίως με τη μορφή δανείων. Η ομοσπονδία ράγκμπι είναι ο κύριος αποδέκτης με 145 εκατομμύρια λίρες (168 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το γυναικείο ποδόσφαιρο και το μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο έλαβαν 28 εκατομμύρια λίρες (32 εκατομμύρια ευρώ). Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε τώρα, αναμένεται ότι θα διατεθεί σε κρίκετ, τένις, ιπποδρομίες αλλά και ράγκμπι. Επίσης η κυβέρνηση δέχεται έντονη πίεση για να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη σε γυμναστήρια και πισίνες.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, όπως αναγνωρίζεται από την UK Active, μια μη κερδοσκοπική ένωση στον αθλητικό κλάδο, η οποία αποκαλύπτει ότι περίπου 400 τέτοιες εγκαταστάσεις δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 και άλλα 2.400 κινδυνεύουν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα έρευνα για το ενδεχόμενο επαναμόλυνσης από την COVID-19

Το πρώτο στάδιο της έρευνας θα επιδιώξει να καθορίσει την ελάχιστη δόση του κορονοϊού, η οποία απαιτείται για την αναπαραγωγή του σε περίπου ποσοστό 50% των συμμετεχόντων, ενώ θα μελετηθούν και οι ασυμπτωματικοί.
koronoios, EODY, test
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδιάζει το δικό της «υγειονομικό διαβατήριο» η Βρετανία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης το πιστοποιητικό θα επιβεβαιώνει πως ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και διαθέτει αντισώματα, έτσι ώστε να επιτραπούν σταδιακά οι μαζικές συναθροίσεις.