ΓΔ: 2146.38 -1.17% Τζίρος: 37.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:30:44
σημαία Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Βραχιολάκι εντοπισμού προτείνει το Ισραήλ αντί της καραντίνας

Το σύστημα προειδοποιεί τις αρχές εάν κάποιος που έχει επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό βγάζει το βραχιολάκι ή απομακρύνεται πολύ από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στο σπίτι του.

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή, με την οποία θα εξαιρεθούν από το να σταλούν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας. Μπορούν να φοράνε ένα ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης, το οποίο θα ενημερώνει τις αρχές εάν παραβιάζουν το υποχρεωτικό διάστημα απομόνωσης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα με 100 συστήματα εντοπισμού που θα είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυκλοφορία μειώθηκε δραματικά λόγω των περιορισμών, οι οποίοι στοχεύουν στο να εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέα στελέχη της Covid-19 να εισέλθουν στη χώρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα, είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνει η κυβέρνηση, για έως και δύο εβδομάδες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν κορονοϊό, προτού αρχίσουν να μετακινούνται ελεύθερα.
Εάν κάποιος επιλέξει το νέο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα «έξυπνο» τηλέφωνο και μια επιτοίχια συσκευή ιχνηλάτησης, θα μπορεί να αυτό-απομονωθεί στο σπίτι του.

 «Είπαμε ότι το θέλαμε», δήλωσε ο 44χρονος Αλεχάντρο Κουίλ, ο οποίος φορούσε το βραχιολάκι στον καρπό του. 
«Μας έδωσαν τη συσκευή, είναι φανταστικό για εμάς, επομένως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε ένα ξενοδοχείο, θα μπορέσουμε να περάσουμε την καραντίνα στο σπίτι, όπως θα έπρεπε να γίνει».

Το σύστημα προειδοποιεί τις αρχές εάν κάποιος βγάζει το βραχιολάκι ή απομακρύνεται πολύ από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στο σπίτι του.

«Υπάρχει ενδεχόμενο το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί σύντομα σε ένα σχέδιο που θα αποτελείται από χιλιάδες μονάδες για χρήση ευρύτερης κλίμακας, οι οποίες θα βοηθούν στη συμμόρφωση με την καραντίνα στο Ισραήλ», επισημαίνει η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Boeing 777 Emirates
ΔΙΕΘΝΗ

Έφτασε στο Βελιγράδι το πρώτο αεροπλάνο με Σέρβους από το Ισραήλ

Σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης Σέρβων πολιτών από τη Μέση Ανατολή. Έφτασε αεροπλάνο με 200 άτομα από Ντουμπάι στο Βελιγράδι, ενώ δύο ακόμη πτήσεις αναμένονται. Ξεκίνησε και η μεταφορά Σέρβων από Ισραήλ μέσω Αιγύπτου.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να μείνουν κοντά σε καταφύγια στο Ισραήλ

Ο πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ συνέστησε στους Γερμανούς να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας, ενώ η Lufthansa αναστέλλει πτήσεις προς την περιοχή. Επιτροπή διαχείρισης κρίσεων συνεδριάζει στο Βερολίνο.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή σε τουρισμό και επιχειρηματικότητα

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, ειδικά μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, εντείνει τις ανησυχίες για οικονομία, εμπόριο, επιχειρήσεις και τουρισμό, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.
Σημαία Αιγύπτου αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην Τάμπα της Αιγύπτου

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έξι θύματα που φέρουν τραύματα στο κεφάλι και από μαχαίρι. Η ισραηλινή υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom και πληρώματα ασθενοφόρων περιμένουν αυτή την ώρα στα σύνορα.