ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
estonia-lockdown
Φωτο: Shutterstock

Εσθονία: Νέο lockdown για ένα μήνα αποφάσισε χθες η κυβέρνηση

Νέο αυστηρό lockdown ανακοίνωσε χθες η πρωθυπουργός της χώρας, Κάγια Κάλας, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Την επιβολή ενός νέου αυστηρού lockdown σε όλη την επικράτεια από μεθαύριο Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση της Εσθονίας για τουλάχιστον έναν μήνα, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας, στις δηλώσεις της που μεταδόθηκαν απευθείας από το εσθονικό τηλεοπτικό δίκτυο ΕΤV+, ανέφερε σχετικά: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε τη χώρα όσο περισσότερο είναι δυνατόν».

Με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραδίδουν πλέον μαθήματα μόνο ψηφιακά, εξαιρουμένων αυτών για μαθητές και μαθήτριες με ειδικές ανάγκες. Στους γονείς συστήθηκε να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μόνο όταν είναι απόλυτη και επείγουσα ανάγκη.

Όλα τα καταστήματα λιανικής θα κλείσουν, με εξαίρεση όσα πωλούν είδη πρώτης ανάγκης - ιδίως τρόφιμα και φάρμακα. Τα αγαθά θα μπορούν να παραδίδονται στους πελάτες μόνο σε εξωτερικό χώρο και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να κάνουν μόνο παραδόσεις στο σπίτι. Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους απαγορεύθηκαν. Στους πολίτες συστήνεται, επίσης, να τηρούν οπωσδήποτε την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση όταν βρίσκονται έξω.

Η χώρα των 1,3 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 667 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 76.183 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ