ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν σκληραίνει τη στάση της προς την Huawei

Αυστηροποιεί τη γραμμή της όσον αφορά τις εξαγωγές προς την Huawei η κυβέρνηση Μπάιντεν, ύστερα από την τροποποίηση αδειών των εταιρειών που την τροφοδοτούν με υλικά.

Στην τροποποίηση των αδειών εταιρειών που τροφοδοτούν με υλικά την κινεζική Huawei, προχώρησε αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις εταιρείες από την προμήθεια υλικών προς την Huawei, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές 5G

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αυτές μπορεί να διαταράξουν την υλοποίηση συμβολαίων με την Huawei, με όρους που έχουν συμφωνηθεί υπό το πλαίσιο των προηγούμενων αδειών, που τώρα έχουν τροποποιηθεί, σύμφωνα με ορισμένες πηγές.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβάλλει μία σκληρή γραμμή στις εξαγωγές προς την Huawei, την κινεζική εταιρία παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού που έχει συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, ύστερα από ανησυχίες για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, δηλώνοντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις άδειες υπάγονται σε καθεστώς διαβαθμισμένης πληροφόρησης. Τέλος, τον σχολιασμό αρνήθηκε και εκπρόσωπος της Huawei.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Huawei

Η κινεζική Huawei βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2019 με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζ. Ραϊμόντο να σημειώνει αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Προτεραιότητα για τον Τζο Μπάιντεν η αντιμετώπιση της Κίνας. Η σημασία της AUKUS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει πως έχει επικεντρωθεί στον ανταγωνισμό με την Κίνα και η συμφωνία με Αυστραλία και Βρετανία αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρούν σε συμμαχίες ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Κίνδυνος να περάσει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη.