ΓΔ: 823.27 0.74% Τζίρος: 36.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ

Καλύτερα του αναμενόμενου απέδωσε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας ανάπτυξη 1,9% αντί για 1,6% που περίμεναν οι αναλυτές. 125.000 νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο.

Ελαφρώς μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά σαφώς καλύτερους από εκείνους που περίμεναν οι αναλυτές μαρτυρούν τα στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας από το υπουργείο Εμπορίου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι αριθμοί αυτοί είναι καλύτεροι από εκείνους που ανέμεναν οι οικονομολόγοι οι οποίοι πήραν μέρος σε έρευνα του Reuters και προέβλεπαν αύξηση 1,6%, το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρατηρήθηκε μια μικρή επιβράδυνση, αφού το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου η ανάπτυξη είχε φτάσει στο 2%.

125.000 προσλήψεις τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέλαβαν 125.000 εργαζομένους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP και της Moody’s Analytics.

Οι αριθμοί αυτοί είναι καλύτεροι από εκείνους που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, και προέβλεπαν περίπου 100.000 προσλήψεις.

Οι μεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν 50 με 499 εργαζομένους, προχώρησαν σε προσλήψεις 64.000 ατόμων.

Ακόμα, οι μεγάλες επιχειρήσεις, με τουλάχιστον 500 εργαζομένους, ενίσχυσαν με 44.000 ανθρώπους το εργατικό δυναμικό τους, ενώ, τέλος, οι μικρές επιχειρήσεις, με 17.000 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για πιθανή επεξεργασία πυρηνικού καυσίμου από τη Βόρεια Κορέα

Σε έκθεσή του, τη Δευτέρα, προς το συμβούλιο διοίκησης της ΙΑΕΑ, ο γενικός διευθυντής της, Ραφαέλ Γκρόσι αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Γιονγκμπιόν και Κανγκσόν.