ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Ετήσια αύξηση 10,7% στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών

Θετικό ήταν το πρόσημο για τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των κινεζικών τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιριών στα τέλη της περασμένης χρονιάς, με βάση τα δεδομένα της κεντρικής τράπεζας.

Σε 353,19 τρισ. γουάν, δηλαδή περίπου 54,26 τρισ. δολάρια, ανήλθαν τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των κινεζικών τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών στα τέλη του 2020, καταγράφοντας έτσι ετήσια αύξηση 10,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Πιο αναλυτικά, τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών καταγράφηκαν στα 319,74 τρισεκατομμύρια γουάν στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, με ετήσια αύξηση 10,1%, σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Παράλληλα, τα περιουσιακά στοιχεία των εταιριών διαπραγμάτευσης μετοχών κατέγραψαν ετήσια αύξηση 25% στα 10,15 τρισεκατομμύρια γουάν, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών είχαν ετήσια αύξηση 13,3% στα 23,3 τρισεκατομμύρια γουάν.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2020, οι συνολικές οικονομικές υποχρεώσεις των κινεζικών τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών καταγράφηκαν στα 321,17 τρισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 10,8%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί καθυστερεί η Κομισιόν την επενδυτική συμφωνία με την Κίνα

Δεν πρόκειται να υπάρξει επικύρωση επενδυτικής συμφωνίας της ΕΕ με την Κίνα, καθώς η ασιατική χώρα έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πέντε ευρωβουλευτές ενώ υπάρχουν επιφυλάξεις για τον σεβασμό της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
USA, State Department, Blinken
ΔΙΕΘΝΗ

A. Μπλίνκεν: Η Κίνα ενεργεί με τρόπο ολοένα και πιο καταπιεστικό

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφθασε χθες Κυριακή στο Λονδίνο, όπου πρόκειται να συμμετάσχει στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της G7. Η Κίνα συγκαταλέγεται στα ζητήματα της ατζέντας της συνόδου.
Henry Kissinger, USA, HPA
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» από τον Χένρι Κίσινγκερ για τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Για τον κ. Κίσινγκερ, οι ΗΠΑ πρέπει μεν να παραμείνουν προσηλωμένες στις αρχές τους και να απαιτήσουν η Κίνα να τις σέβεται, αλλά ταυτόχρονα οφείλουν να διατηρήσουν μόνιμα ανοικτό τον διάλογο και να βρουν πεδία συνεργασίας.