ΓΔ: 878.28 0.17% Τζίρος: 5.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Εταιρίες σε... αναζήτηση διαδικτύου μηδενικής εκπομπής άνθρακα

Μέχρι το 2030, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής στην Κίνα θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια kWh, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 3,7% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Η βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα, έχει καταγράψει μία δυναμική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά τα κέντρα αποθήκευσης των δεδομένων πληροφορικής, οι βάσεις δεδομένων που διαθέτει, αλλά και κέντρα εξυπηρέτησης της κινητής τηλεφωνίας, καταναλώνουν ενέργεια, σε ένα αυξανόμενο επίπεδο.

Έτσι, οι κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας της πληροφορικής έχουν αρχίσει να εργάζονται στην αναζήτηση πράσινων λύσεων.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Κρατικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Ηλεκτρικού Δικτύου της Κίνας, η κατανάλωση ενέργειας, μόνο από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια kWh το 2020, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 2,7% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα.

Μέχρι το 2030, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής στην Κίνα θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια kWh, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 3,7% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

«Η κατανάλωση ενέργειας από τη βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα αυξάνεται με ένα ετήσιο ποσοστό περίπου 10%. Το ποσοστό αυτό, θα διπλασιαστεί σε επτά ή οκτώ χρόνια και θα εξελιχθεί σε έναν κύριο τομέα κατανάλωσης ενέργειας στο μέλλον» όπως δήλωσε ο καθηγητής Γουάνγκ Γουανφένγκ του πανεπιστημίου Jiaotong του Πεκίνου στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ που είναι ειδικός στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις του αναφερόμενου τομέα θα πρέπει να δράσουν άμεσα, ώστε να οικοδομήσουν περισσότερο πράσινες υποδομές για το διαδίκτυο.

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Huawei και η Tencent, προσπαθούν να αναπτύξουν μία βιομηχανία του διαδικτύου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επενδύει 9,7 δισ. δολάρια σε ενέργεια και υδάτινους πόρους

Η αρμόδια Επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις ενέκρινε εννέα προγράμματα επενδύσεων που αναφέρονται στην προστασία των υδάτινων πόρων, αλλά και στην βιομηχανία ενέργειας.
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» για τις εκπομπές Cο2: Προβλέπεται αύξηση κατά 5% το 2021

«Αυτή είναι μια αυστηρή προειδοποίηση ότι η οικονομική ανάκαμψη από την κρίση της COVID-19 μόνον βιώσιμη δεν είναι σήμερα για το κλίμα μας», υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Φατίχ Μπιρόλ.